Top 10 cele mai frumoase izvoare

Photo of author

By AncaP

Sursele de apa sau izvoarele au fost in mare parte domesticite de catre om dar foarte multe se pot observa inca in starea lor naturala, cum ar fi si situl Pamukkale din Turcia.

Pamukkale

Aici peisajul este exceptional. 17 izvoare cu apa calda tasnesc din munte unde calcarul si apa au creat cele mai frumoase formatiuni. Un fenomen natural minunat care merita sa fie descoperit.

Nagano, Japonia. In Japonia, in apropiere de Nagano se afla izvoare minunate care sunt puse in valoare de zapada si unde maimutele vin sa se incalzeasca. Un spectacol suprinzator.

Hot Water Bech - New Zealand

Noua Zeelanda. Pe plaja Coromandel din Noua Zeelanda, atunci cand mareea este joasa, este de ajuns sa sapi putin in nisip pentru a descoperi izvoare cu apa calda. O placere pe care o vei incerca cu siguranta.

Termele Saturnia din Italia. Termele Saturnia sunt aflate in partea de sud a Florentei. In acest bazin apa ajunge pana la 37 de grade. Un adevarat moment de relaxare in inima Toscanei.

Banjar hot springs

Izvoarele Banjar din Bali. Aflate in templul dedicat lui Buddha, numit “Wihara”, aceste izvoare de apa calda curg in niste fantani magnifice in inima unei paduri tropicale.

Izvorul albastru. Aflat in Doubs, intre Malbouisson si satul Chaudron, Izvorul Albastru este un izvor  foarte frumos a carui culoare se datoreaza masivului carstic de aici. Legenda pretinde insa ca sunt lacrimile unei femei care isi plange iubitul.

beppu

Raul Landmannalaugar. In regiunea vulcanica Landmannalaugar, in Islanda se afla un rau foarte apreciat de catre turisti cu doua origini- una vulcanica mai fierbinte si una cu apa rece. Amestecul celor doua da o apa calduta intr-un peisaj minunat.

Beppu, Japonia. Cu peste o mie de izvoare cu apa calda, Beppu ar putea fi numit fara probleme oras termal. Bazinele care provin din aceste izvoare, numite onsen, sunt foarte cunoscute.

 vau

Fantana Vaucluse. Este cel mai mare izvor din Franta si al cincilea ca marime din lume. Se afla in centrul orasului cu acelasi nume. Se afla pe o faleza mare si alimenteaza raul Sorgue.

Yellowstone. Aici se afla un izvor cu cea mai cristalina apa dar care scoate aburi.