Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai fascinante si mai insolite cimitire

Cimitirele sunt uneori in mod paradoxal si un loc foarte vesel, viu chiar, colorat si un loc foarte placut de…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 19, 2015 Tags: , , , ,

Cimitirele sunt uneori in mod paradoxal si un loc foarte vesel, viu chiar, colorat si un loc foarte placut de admirat in timpul unei vacante. Iata o lista cu cele care s-ar putea sa te surprinda cu siguranta.

sapanta

Cimitirul Vesel de la Sapanta. Este un cimitir foarte popular datorita mormintelor sale in stil folcloric dar si a incriptiilor foarte amuzante de pe morminte. Crucile sunt foarte colorate, in nuante minunate de albastru. Acestea prezinta si sculpturi foarte bogatesi frumos ornate care vor sa ilustreze cat mai frumos viata celui care a decedat.

Cimitirul Fairview, Halifax, Canada. Aici se odihnesc in pace 121 de victime ale celui mai celebru naufragiu- cel al Titanicului.

mafioti

Cimitirul Mafiotilor din Iekaterinbourg, Rusia. Membrii celor mai mari clanuri de mafioti sau  de criminali sunt imortalizati aici in mari placi de marmura care contin si portretul lor.

Insula Mortilor, Tasmania, Australia. Este vorba despre un cimitir din situl istoric Port Arthur unde au fost ingropati peste 1000 de oameni intre 1833 si 1877.  Pe vremuri, aceasta adapostea o temnita, deci a fost o adevarata colonie penala.

sagrda

Sicriele Suspendate din Sagada, Filipine. Timp de secole intregi, populatia indigena Igorot de Sagada a suspendat aici sicrie prinse de faleze si de grote cu cabluri sau cu corzi.

Necropola Shah-i Zinda din Samarkand, Uzbekistan. O necropola a carei constructie s-a intins pe mai multe secole si care are peste 20 de cladiri si mausolee.

 valea

Valea Regilor din Luxor, Egipt. Intre secolele 16 si 11 inainte de Hristos, faraonii si cei mai puternici nobili erau inhumati in Valea Regilor, o necropola extrem de importanta.

Cimitirul National Arlington, Virginia, Statele Unite. La periferia orasului Washington acest cimitir este compus din randuri de morminte albe care par sa se intinda la infinit. Este si un cimitir foarte celebru care il adaposteste si pe presedintele Kennedy.

highgate

Cimitirul Highgate, Londra, Regatul Unit. Un cimitir celebru pentru frumusetea sa naturala si pentru ocupantii sai celebri. Pietrele de mormant sunt aici superbe.

Cimitrul Père LaChaise, Franta.A fost creat in anul 1804 si este locul unde se odihnesc foarte multe celebritati precum Chopin, Edith Piaf, Proust sau Oscar Wilde.