Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai celebre piete din lume

De la Paris, trecand prin Pekin sau Roma, chiar si Moscova, fiecare capitala mai mare are piata sa mai celebra…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 14, 2015 Tags: , , , , ,

De la Paris, trecand prin Pekin sau Roma, chiar si Moscova, fiecare capitala mai mare are piata sa mai celebra sau mai emblematica. Sa vedem care sunt cele mai celebre dintre ele.

 paris

Piata Concorde, Franta. Este o piata maiestuoasa din inima Parisului. Obeliscul din Piata Concorde este cel mai vechi monument din Paris. Ridicat sub domnia lui Ramses al doilea, in secolul XIII inainte de Hristos, acesta a fost oferit Frantei in anul 1836. De aici poti pleca in descoperirea celebrelor Champs Elysees sau a Turnului Eiffel.

Piata Tian’anmen, China. Cu o suprafata de 40 de hectare, Piata Tian’anmen din China este una din cele mai mari din lume alaturi de Merdeka Square sau de cea din Brazilia. Se afla chiar in fata Cetatii Interzise si are un stil militar auster. Va sti insa cum sa te seduca.

times

Times Square, New York. Peste 356000 de persoane trec zilnic pe aici. Times Square a purtat initial numele de Longacre Square. Numele i s-a schimbat insa atunci cand birourile de la New York Times au fost instalate aici.

Piccadilly Circus, Londra. Fantana care are un inger este un omagiu adus unui celebru filantrop britanic.

italia

Piata Saint –Pierre, Italia. 280 de coloane compun aceasta piata fabuloasa. In centrul sau, Obeliscul Vaticanului se afla altadata in circul Neron.

Piata St. Marc, Italia. Singura din Venetia care poarta numele de piazza, restul sunt campo. Numeroasele monumente care o inconjoara te vor seduce cu siguranta – Bazilica St. Marc, Palatul Dogilor sau Turnul Orologiului. Arhitectura este magnifica aici.

rusia

Piata Rosie, Rusia. In rusa veche rosu inseamna si frumos. Altadata aceasta piata era un simbol al comunismului dar a devenit repede reprezentativa pentru noua Rusie.

Piata din Vechiul Oras, Praga. Praga este unul din cele mai frumoase orase din Europa. Piata de aici este extrem de frumoasa cu arhitectura sa gotica, cu fatade romane si cladiri maiestuoase.

 

grand

Grand Place, Bruxelles. Despre ea, spunea Victor Hugo ca este cea mai frumoasa din lume. Azi o multime de cladiri corporatiste se gasesc aici. Este una din cele mai celebre atractii de aici un loc magnific pe unde te poti plimba.

Zocalo, Mexic. In inima Mexicului, Zocalo este o piata imensa cu un trecut istoric foarte bogat. Numele de Zocalo inseamna soclu si vine de la un monument din centrul sau care nu este gata.

Comments

comments