Thursday, May 19, 2022
Afli informatiile care conteaza


5 caracteristici tehnice care conteaza la un televizor

Este adevarat ca un televizor trebuie sa aiba un ecran mare, cum sunt aceste  televizoare 106 cm, sa arate foarte bine…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at September 13, 2015

Este adevarat ca un televizor trebuie sa aiba un ecran mare, cum sunt aceste  televizoare 106 cm, sa arate foarte bine si sa fie realizat de un brand de renume. Este la fel de adevarat insa, ca un televizor trebuie sa fie, din punct de vedere tehnic, aproape de perfectiune. Nu, nu spunem ca trebuie sa iti iei un televizor 4k, care sa coste cateva mii de euro, insa poti alege unul dintre miile de televizoare ieftine noi care iti pot oferi o experienta de neuitat.

Pentru asta insa, trebuie sa stii cu exactitate ce sa ceri de la televizor. Iata, asadar, 5 caracteristici tehnice care conteaza cu adevarat in momentul in care cumperi un astfel de dispozitiv:

  • Rezolutia. Este foarte, foarte importanta. Ai de ales intre rezolutii HD, SD, Full HD, Ultra HD sau 4k. Evident, diferenta este data de numarul de pixeli. Pentru moment, un televizor ultra hd sau unul full HD ar trebui sa fie suficiente pentru orice incapere. Evident, depinde foarte mult si de marimea ecranului.
  • Rata de refresh. Rata de refresh este viteza la care sunt afisate imaginile pe ecran in decursul unei secunde. Aceasta este masurata in hertzi si, cu cat rata este mai mare, cu atat este mai bine. Exita televizoare cu o rata de 60 de hz, televizoare cu o rata de 120 de hz, televizoare cu o rata de 240 si chiar de 600 de hz. O rata de refresh mare asigura un aspect fluid si placut. Cel mai bine la acest capitol stau plasmele, care ajung la o rata de refresh de pana la 600 hz. Din pacate, acestea stau mai prost la alte capitole.
  • Tunerul integrat. Este important tipul de tuner pe care televizorul il are in dotare, deoarece decide forma in care sunt afisate canalele. Acesta decide numarul de canale transmise la o calitate foarte buna, asadar, trebuie sa te asiguri ca este prezent un tuner cat mai bun.
  • Contrastul. Este o alta caracteristica a imaginii cu o importanta colosala. Contrastul reprezinta diferenta dintre un pixel alb si unul negru. Din pacate, specificatii de milioane la 1, atunci cand vine vorba de contrast pot sa fie false. Este bine, asadar, sa iei o decizie in functie de sfaturile pe care le intalnesti in jur.
  • Conectivitate. Conectivitatea este un alt punct foarte important pentru cei care isi doresc un televizor care sa faca cat mai multe. Trebuie sa ai cat mai multe intrari ( inclusiv USB ) si cat mai multe iesiri, daca iti doresti un televizor performant.

Comments

comments