Topul curiozitatilor submarine

Photo of author

By AncaP

Peisaje acvatice, creaturi, situri si fenomene acvatice…pe scurt, am adunat pentru tine cateva lucruri insolite de sub apa: un muzeu sub ape in Mexic, o statuie a lui Hristos care se roaga sub apa in Italia si o multime de creaturi submarine, care mai de care mai ciudate.

hristos

Hristosul din Abis, o minune din adancuri

Hristos din Abis se odihneste la 17 metri adancime, in golful San Fruttuoso di Camogli, Liguria. Cu bratele deschise, aceasta statuie binecuvanteaza marinarii de mai bine de 60 de ani. Hristosul din Abis este una din cele mai cunoscute statui subacvatice. Are in jur de 9 metri si simbolizeaza pacea.

axototlpabloneco

Axototl, cainele de apa din Mexic

Acest amfibian cu patru labe este cunoscut sub numele de Axototl, poarta un nume de origine azteca care se traduce prin « caine de apa ». Axototl este o creatura fascinanta, atat datorita aspectului sau grotesc cat si datorita faptului ca ramane in forma larvara toata viata. Ceea ce inseamna ca nu dezvolta caracteristicile altor salamandre adulte. Acest amfibian este folosit in cercetare, multi fiind crescuti in captivitate.

descărcare

Rechinul-balena, prietenul scafandrilor

Rechinul-balena este considerat unul din cei mai mari pesti de pe Terra. Poate sa ajunga pana la 20m lungime si sa cantareasca peste 30 de tone. Situat in apele calde si tropicale, rechinul-balena este inofensiv, acesta multumindu-se cu prinderea pestilor mici in gura sa imensa, de mai bine de 1.50 largime.

Muzeu_subacvatic

Muzeul Subacvatic din Cancun

Un muzeu sub apa. Acesta este Cancun Underwater Museum care expune o serie de scuplturi semnate Jason Taylor Decaires in largul coastei Isla de Mujeres. Creat in anul 2009, acest muzeu submarin monumental, cunoscut sub numele de MUSA (Museo de Arte Subacuatico) adaposteste o colectie permanenta de peste 450 de scuplturi grandioase. Artistul afirma ca aceste statui reprezinta « o parte a societatii », cu mulaje din populatia mexicana locala. Sculpturile au fost realizate cu un tip special de ciment, cu Ph neutru, favorabil pentru corali.

 

Acest muzeu vrea sa demonstreze interactiunea dintre arta si mediu, fiecare din aceste sculpturi reprezentand un recif artificial, bun pentru fauna si flora din mediul inconjurator.