Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 9 road-tripuri in Europa

Ruta 66 din Statele Unite, Drumul Mortii din Bolivia… sau un tur in Australia… aceste road-tripuri au cu ce sa…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 1, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Ruta 66 din Statele Unite, Drumul Mortii din Bolivia… sau un tur in Australia… aceste road-tripuri au cu ce sa te seduca dar nu trebuie sa ajungi atat de departe pentru a trai senzatii forte si pentru a descoperi veritabile comori.

prima

In Europa, sunt la fel de multe lucruri de descoperit. Cum ar fi Passo dello Stelvio din Alpii italieni care traverseaza parcul cu acelasi nume….

SKY20120709033010SkynetBE1

Troll Ladder. Intre Andalsnes si Valdall in Norvegia se afla Trollstigen, care se traduce cuvant cu cuvant « scara trolilor ». Un loc care nu este numit degeaba asa. O ruta speciala datorita celor 9 km cu denivelari si 11 viraje.

Transfagarsanul. Soseaua Transfagarasan a fost construita in 4 ani. Pe 90 de km te ajuta sa descoperi cele mai inalte varfuri din Carpati si sa ajungi, in Transilvania despre care se spune ca este tara lui Dracula.

patcheork

Un patchwork de flori. In Tarile de Jos nu sunt sosele abrupte ci flori din abundenta. De la Den Haag la Den Helder poti admira de pe drum cele mai frumoase plante si flori, precum narcise, lalele si altele.

Drumul de la Patiopoulo la Perdikaki este o banda ingusta de praf si de nisip tasat, un loc foarte interesant din Grecia unde vei da peste turme de animale asa ca trebuie sa fii foarte atent.

germania

Un circuit de raliu. Imposibil sa nu amintim aici Germania. Descopera pe drum Berchtesgaden, Neuschwanstein et Zugspitze, pe un drum de munte intortocheat. Trebuie sa ajungi si la legendarele Nürburgring si Hockenheim unde te poti intalni cu adevaratii fani ai masinilor.

O panorama asupra Austriei. Grossglockner Hochalpenstrasse leaga orasul australian Salzburg de Statul Karintia. Un drum lung de 47 de km care treuie sa fie parcurs macar o data in viata.

coasta

Pe coasta. Italienii au sansa de a avea coasta minunata care se numeste Amalfi. Una din cele mai frumoase panorname si imprevizibile in acelasi timp. Incepe calatoria la Salemo si du-te pana la Ravello.

Un pod suspendat. De la Calais de-a lungul coastei poti ajunge pana la Le Havre unde te asteapta o priveliste magnifica. Podul de la Normandia este cel mai lung pod suspendat din Europa care merita sa fie descoperit.

scotia

Tarie scotiana. Pleaca de la Edinburgh si traverseaza Scotia pana pe coasta de vest. Vei descoperi cele mai frumoase peisaje dar si cea mai buna bautura.

Comments

comments