Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 super locuri de vizitat in Balcani

De la Split la Sarajevo sau de la Macedonia la Muntenegru, Balcanii au o multime de surprize cu care isi…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 4, 2015 Tags: , , , , , , ,

De la Split la Sarajevo sau de la Macedonia la Muntenegru, Balcanii au o multime de surprize cu care isi asteapta turistii. Si nu e de mirare, deoarece Regiunea Balcanilor este una din cea mai frumoasa comoara a Europei.

belgrad

Belgrad, Serbia. Cuvantul dinamic nu este de ajuns pentru a descrie capitala Serbiei. Este locul unde poti petrece in orice zi a saptamnii, un oras animat cu o viata nocturna minunata dar si cu o istorie veche si noua foarte bogata. Oferta culturala este foarte bogata aici si Belgrad este cu siguranta un oras cool din Europa.

Sarajevo, Bosnia-Hertegovina. Foarte putine orase te vor face sa te simti atat de bine. Cea mai buna modalitate de a descrie estetica orasului- cand estul intalneste vestul. Este ceea ce vei simti cand te vei plimba pe stradutele de aici sau cand vei bea o kafa in cele mai calduroase cafenele.

kotos

Kotor, Muntenegru. Este unul din cele mai magice orase care se afla de-a lungul coastei Adriatice. Orasul Kotor se afla in golful cu acelasi nume si este incojurat de munti maiestuosi. Are un oras vechi in stil medieval si un farmec autentic.

Split, Croatia. Vei descoperi aici cele mai uimitoare ruine antice. Mai ales daca alegi sa vizitezi palatul diocletian.  Muntii Mosor si Parcul National Krka nu sunt departe.

plovdiv

Plovdiv, Bulgaria. Este cel mai vechi oras locuit in continuu din Europa. Iti vei da seama de ceea ce iseamna asta daca vei ajunge la amfiteatrul roman Philippopolis, care dateaza din secolul 2. Un punct de plecare ideal pentru a descoperi regiunea viticola Thrace.

Ohrid, Macedonia. Este un oras aflat pe unul din cele mai incantatoare, profunde si vechi lacuri din Europa, lacul Ohrid. Ohrid este si o destinatie estivala foarte populara.

tirana

Tirana, Albania. Este punctul de plecare colorat si original pentru restul Albaniei. Dar si pentru una din cele mai bune plaje din Europa. Este o capitala unica. Nu este de mirare, deoarece a fost mult timp izolata de restul lumii.

Prizren, Kosovo. Capitala culturala a tarii, orasul Prizren este cel mai bun punct de plecare pentru a vizita acest loc. A fost un oras foarte important in perioada romana si si-a pastrat putin din arhitectura tipica acesteia. In plus, tuca se voreste si se intelege aici.

 

Comments

comments