Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai extreme scari din lume

Te plangi ca stai la etajul patru sau cinci si ca nu ai lift? Iata un top al celor mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 26, 2015 Tags: , , , ,

Te plangi ca stai la etajul patru sau cinci si ca nu ai lift? Iata un top al celor mai extreme scari din lume care te vor face sa te razgandesti si sa vezi ca lucrurile nu stau chiar atat de rau.

india

Stepwell, Rajastahan, India. Chand Baori sunt cele mai celebre scari care au fost construite in anul 800 dupa Christos. Se folosesc pentru a aduna si pastra cat mai multa apa cu putinta in regiunile aride.

Tiger and Turtle, MagicMountain, Duisborg, Germania. Inaugurata in anul 2011 Tiger andTurtle este o opera gigantica lunga de aproape 51 de metri si inalta de 21 de metri. Ofera o privelite minunata asupra orasului.

wat

Angkor Wat, Cambodgia. Un templu construit in secolul XII care are niste scari abrupte  sicare reprezinta dificultatea oamenilor de a ajunge in regatul zeilor.

Muntele Tianmen, China. In apropiere de orasul Zangjiajie se afla “locul unde il poti intalni pe Dumnezeu ». Dupa cele 99 de scari pe care trebuie sa le urci vei descoperi in intreaga sa splendoare parcul natural de aici.

buren

Muntele Bueren, Liège, Belgia. Aceste scari au fot construite intre anii 1875 si 1880 pentru a-l onora pe Vincent de Beuren cel care a aparat orasul Liège de Ducele de Bourgogne.

San Juan de Gaztelugatxe, Spania. Este o mica insula intre Bermeo si Bakio la care se ajunge printr-o scara extrem de vertiginoasa. Aceasta scara ofera un acces direct la Ermitajul San Juan de Gaztelugatxe care a fost construit in secolul 10. Vei trai aici o veritabila aventura

haiku

Haiku Stairs, Hawaï. Cunoscute si sub numele de « Stairway to Heaven », cele 3922 de scari duc catre un traseu pentru drumetii. Accesul aici a fost insa interzis inca din anul 1987 in ciuda lucrarilor de renovare din anul 2003. Acest lucru nu impedica unii aventurieri sa se plimbe pe aici.

Hangshuan, China. Tradus cuvant cu cuvant, « Muntele Galben », acesta este accesbil prin intermediul a 4000 de scari care duc pana la Varful Lotus. Aici se mai poate lua telefericul de catre cei care nu sunt atat de curajosi.