Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 7 locuri reale care au inspirat filmele Disney

Filmele Disney sunt cunoscute atat de cei mici cat si de cei mari. Adaptari ale unor basme sau vechi legende,…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 12, 2015 Tags: , , , , ,

Filmele Disney sunt cunoscute atat de cei mici cat si de cei mari. Adaptari ale unor basme sau vechi legende, decorul lor este inspirat din locuri reale.

Deci unele locuri si unele monumente reale au inspirat in mod direct peisajele si desenele animate cele mai cunoscute din lume. Si daca stiai fara umbra de indoiala ca filmul « Cocosatul din Notre Dame » a fost inspirat de catedrala celebra Notre Dame din Paris, poate ca pentru alte creatii Disney, lucrurile nu sunt atat de evidente.

ger 1

ger 2

Castelul regal din « Frumoasa din Padurea Adormita », inspirat din Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania. Un castel care a fost edificat in anul 186, in onoarea regelui Ludwig al doilea care a inspirat « Frumoasa din Padurea Adormita », dar si cel din parcul de distractii Disneyland.

taj 1

taj 2

Palatul sultanului din “Alladin”, inspirat din Taj Mahal, Agra, India. Un palat maiestuos construit de catre imparatul Shah Jahan in memoria celei de-a treia sotii, care face parte din cele sapte minuni ale lumii.

up1

up 2

Filmul « Up », inspirat de Cascada Angel Falls, din Venezuela. Angel Falls este cea mai inalta cascada din lume care ajunge pana la 900 de metri. Realizatorii filmului au mers pana in Parcul National Canaima, Venezuela pentru a reda perfectie cascada.

lion 1

lion2

Stanca leilor din « Lion King » inspirata de o stanca din Serengeti, Kenya. Modelizarea stancii din “Lion King” s-a facut pornindu-se de la ma multe stanci din peisajul Kenyan si aceasta seamana cel mai bine.

machu 1

machu 2

Satul din « Noua scoala a imparatului Kuzco », inspirat direct din Ruinele Machu Picchu, Peru. Ruinele din Peru au fost construite de incasi in anul 1450. Sunt situate in regiunea peruviana Cusco. Schimba cateva litere si ai deja celebrul film.

rap 1

rap 2

Palatul regal din “Rapunzel” inspirat din Muntele St. Michel, din Normandia. Idea a fost sa se creeze un palat renascentist pe o insula, care evoca Muntele St. Michel din Franta.

atl 1

atl 2

Atlantida, din “Atlantida- imperiul disparut”. Inspirat din situl arheologic Angkor Vat, Cambodgia. Arhtectura Asiei de sud-est a sedus realizatorii cu stilul sau vechi si neobisnuit pentru a crea decorul imperiul disparut.

 

Comments

comments