Thursday, October 29, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top 6 cele mai frumoase drumuri de coasta

Vacantele tip road-trip sunt cea mai buna metoda de a descoperi o regiune si peisajele pe care aceasta le are…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 13, 2015 Tags: , , , , , ,

Vacantele tip road-trip sunt cea mai buna metoda de a descoperi o regiune si peisajele pe care aceasta le are de oferit, fie ca alegi sa calatoresti cu motocicleta, cu rulota sau cu masina. Unele drumuri sunt “bine dotate ” de mama natura, ne fac sa visam si vrem cu orice pret sa le descoperim. Iata care sunt cele mai frumoase drumuri care parcurg cele mai frumoase litoraluri din lume.

australia

Great Ocean Road in Australia. Este cel mai mitic drum de pe coasta. Are 243 de km si se intinde de-a lungul litoralului din Victoria. Vei descoperi aici un peisaj cu plaje, cu faleze si cu formatiuni stancoase celebre, precum cei 12 apostoli si London Arch. Coasta este salbatica si vei gasi o multime de locuri unde sa faci opriri.

Chapman’s Peak Drive din Africa de Sud. De la Hoot Bay pana la Noordhoek la sud- vest de Cape Town, in Africa de Sud, Chapman’s Peak Drive este un mic tronson aflat pe varful Chapman. Peisajele de aici fac parte din cele mai spectaculoase peisaje din litoralul Atlantic sud-african. Are o multime de viraje, o panorma fabuloasa asupra golfului Chapman dar si asupra golfului Hout.

amalfi

Coasta Amalfi, Italia. Coasta Amalfi, cu cei 25 de km ai sai aflat in golful Salerno face parte din cele mai frumoase peisaje de pe coasta si inspira deja lumea inca din Antichitate. Peisajele somptuoase accidentate care se arunca in apele golfului fac parte din Patrimoniul Unesco inca din anul 1997. Aici vei descoperi sate pitoresti aflate in cele mai frumoase peisaje impadurite si peisaje naturale unice. Peisajele culturale sunt si ele minunate.

Autostrada 1 Big Sur, California. Sectiunea 1 a regiunii Big Sur din State Route 1, intre Carmel si Louis Obispo face parte din cele mai frumoase rute panoramice din Statele Unite. Este un drum mitic care se intinde de-a lungul coastei Pacificului care traverseaza numeroase porturi cu magnifice peisaje. Are plaje, golfuri, orase balneare si o coasta salbatica.

canada

Autostrada Sea-to-sky din Canada. Aceasta sectiune celebra din British Columbia Highway 99 este unica modalitate prin care ajungi la Whistler din Vancouver. O autostrada care porneste de pe mare si ajunge in munti, de unde si numele sau. Peisajele de munti impaduriti care se arunca in cele mai cristaline ape si cascadele care apar dupa unele viraje te vor face sa te bucuri de o experienta unica.

Atlantic Road din Norvegia. Este cea mai impresionanta ruta cu 8 poduri care leaga intre ele recifi si insulite si care ofera o priveliste impresionanta asupra Oceanului Atlantic.

 

Comments

comments