Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 5 avantaje pe care le ai jucandu-te

Te-ai intrebat vreodata de ce majoritatea tinerilor aleg sa isi petreaca timpul liber jucandu-se fel de fel de  jocuri pe caulculator,…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at August 27, 2015

Te-ai intrebat vreodata de ce majoritatea tinerilor aleg sa isi petreaca timpul liber jucandu-se fel de fel de  jocuri pe caulculator, neglijand in felul acesta petrecerea sa in aer liber sau facand orice alta activitate. Unul dintre motive este, fara doar si poate, dependenta pe care jocurile o pot genera, care este o problema reala. Daca timpul petrecut in fata calculatorului este bine dozat insa, cel de-al doilea motiv este relaxarea. Indiferent ca esti adult sau ca esti copil, daca te joci poti obtine cateva ore bune de relaxare totala, in care poti castiga foarte multe lucruri. Evident, insistam pe faptul ca timpul petrecut in fata calculatorului trebuie dozat foarte bine si trebuie sa fie de maxim doua ore pe zi.

Care sunt, asadar, avantajele oferite de jocurile online?

Primul mare avantaj este cel amintit mai sus: relaxarea. Jucandu-te, poti obtine o stare de detasare si de relaxare totala. Vei uita de problemele pe care le ai la munca sau la scoala si vei putea sa obtii idei noi despre modul in care poti trece peste anumite perioade neplacute ale vietii.

Un al doilea avantaj este dezvoltarea spiritului competitiv. Daca gasesti un portal cu jocuri in 2 jucatori , iti poti dezvolta foarte mult partea creierului responsabila cu competitia. Acest avantaj este cu atat mai mare atunci cand vine vorba despre copii, deoarece creierul lor este in continua dezvoltare. Competivitatea transforma un om mediocru intr-un om cu un foarte mare succes.

Dezvoltarea modului de gandire reprezinta si el un avantaj major al jocurilor. Majoritatea jocurilor online prezinta probleme care iti pot forta mintea sa gaseasca cele mai inedite solutii.

Dexteritatea este un alt avantaj pe care il poti obtine jucandu-te. Daca alegi sa joci jocuri de actiune, va trebui sa fii mereu atent la detalii si iti vei putea dezvolta o dexteritate superioara , care sa te ajute ulterior in orice alt domeniu. Spre exemplu, pentru copiii  care isi doresc sa cante la un instrument muzical, jocurile sunt un bun start.

Nu in ultimul rand, jocurile pot duce la dezvoltarea culturii generale. Exista o multime de jocuri istorice, jocuri care au in vedere geografia sau diverse alte domenii, precum stiinta. Astfel, cei mici vor iesi foarte castigati daca aleg sa se joaca o ora sau doua in fiecare zi.

 

Comments

comments