Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 12 cele mai frumoase statii de metro din lume

Pentru foarte multi dintre noi, statiile de metro sunt locurile pe care le traversam foarte repede pentru a ajunge la…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 18, 2015 Tags: , , , , ,

Pentru foarte multi dintre noi, statiile de metro sunt locurile pe care le traversam foarte repede pentru a ajunge la lucru sau pentru a ne intoarce de la lucru. Dar unele statii merita cu prisosinta sa mai stai sa le admiri.

santiago

Santiago. Daca vrei sa admiri cele mai superbe fresce murale trebuie sa mergi sa vizitezi aceasta statie de metro din Santiago.

Londra. Canary Wharf este o statie de metro celebra din Londra aflata pe linia Jubilee. Este unadin cele mai frecventate statii care deserveste cartoerul de afaceri Canary Wharf.

stock

Stockholm. Se spune despre metroul de aici ca este un veritabil muzeu in aer subteran deoarece statiile de aici sunt foarte artistice. Un exemplu foarte bun- T- Centralen unde se poate admira opera lui Per Olaf Utvedt.

Moscova. Komsomolskaïa este o statie aflata pe linia Koltsevaïa. Se afla sub piata cu acelasi nume. Aici vei putea admira coloane in stil corintic si 8 mozaicuri magnifice.

munchen

Munchen. Statia Westfriedhof a fost iluminata de catre artistul Ingo Maurer care a reusit sa creeze ceva cu adevarat magnific.

Napoli. Arhitectul catalan OscarvTusquets Blanca a realizat aici ceva cu adevarat artistic. Statia Toledo de aici a fost deschisa in anul 2012. Mozaicul este opera lui William Kentridge.

Stockholm. O alta statie de metro suedeza care merita sa fie descoperita este Rådhuset Station care lasa sa se intrevada stancile naturale din structura sa.

Lisabona. Olaias este o statie de metro din Lisabona care se afla pe linia rosie. O vei recunoaste si o vei remarca de indata datorita designului sau iesit din comun.

kao

Kaohsiung. Statia de metro taiwaneza Formosa Boulevard ste o veritabila sursa de lumina, construita pe trei etaje, avand nu mai putin de 11 iesiri. Aici poti admira un dom de sticla maiestuos, in culori vii.

Toronto. Sub Muzeul Regal din Ontario se afla o statie de metro care are artefacte pe intreaga  suprafata a sa.

munich_underground_shutterstock_47816224_0

U-Bahn, Munchen. Imagineaza-ti ca astepti metroul in cea mai futurista statie, cu neoane colorate. Ce poate fi mai frumos?

Dubai, Emiratele Arabe Unite. Statia de metro BurJuman a fost creata cu o tema marina unde poti admira meduze gigantice pe post de lustre.

 

Comments

comments