Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 12 cele mai frumoase pesteri din lume

Un paradis pentru iubitorii de peisaje de exceptie, un infern pentru cei care sufera de claustrofobie, pesterile reprezinta niste atractii…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 2, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Un paradis pentru iubitorii de peisaje de exceptie, un infern pentru cei care sufera de claustrofobie, pesterile reprezinta niste atractii turistice inedite. China, Australia, Statele Unite, Croatia… numeroase sunt tarile care se pot mandri cu cele mai frumoase pesteri. Iata care merita cu prisosinta sa fie descoperite.

huang

Pestera Huanglong. Se traduce cuvant cu cuvant pestera verde a dragonului galben. Este o pestera care a fost locuita de un calugar si unde s-a mai construit si o manastire.

Pestera Reed Flute, Guilin China. Este una din cele mai mari pesteri din lume cu o vechime de peste 180 de milioane de ani. Stalactitele si stalagmitele sunt iluminate artificial si pestera are astfel un aspect ireal.

waitomo-glowworm-caves-1._sources

Pestera Waitomo. Este pestera licuricilor din Australia unde vei putea admira mii si mii de puncte luminoase. Vei avea impresia ca admiri Calea Lactee.

Pestera Optymistychna. Este cea mai mare pestera de gips din lume si cea mai mare pestera din Europa, aflandu-se in Ucraina. Are o lungime de 207 km.

actun

Pestera Actun Tunichil Muknal. In Belize, aceasta pestera lunga de 6 km era folosita de maiasi pentru ritualuri si sacrificii. Acestia credeau ca zeii locuiesc aici.

Pestera Onondaga. Aflata in Statele Unite, in statul Missouri, in parcul Onondaga Cave State Park, aceasta pestera se afla in apropiere de raul Meramec care ofera o multime de activitati.

majlis-al-jinn-national-geographic._sources

Pestera Majilis al Jinn. Se afla la Oman, la peste 1380 de metri altitudine deasupra nivelului marii si este printre cele mai grandioase din lume.

Pestera de gheata Eisriesenwelt. O pestera unica aflata in apropiere de Salzburg, fiind si cea mai mare pestera de gheata din lume care se intinde pe mai mult de 42 de km.

albastra

Pestera albastra. Este o pestera cu apa aflata pe insula Biševo in Croatia. Lumina soarelui se reflecta minunat pe albul apei si scufunda pestera intr-o lumina de un albastru profund.

Pestera Melissani. Se afla in Grecia pe insula Ioniana Kefalonia. Are o lungime de 50 de metri, o latime de 35 si o inaltime de 36. Este inundata de lacul Melissani care are o adancime de 30 de metri aproximativ.

algarve

Pestera Algarve. O pestera care a fost formata de eroziunea apei. Aici Se afla si o plaja destul de mare si o galerie pe unde intra lumina.

Pestera fantomelor. Se afla in partea de sud a Venezuelei, o regiune foarte putin explorata.

 

Comments

comments