Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 12 cele mai frumoase moschei din lume

Veritabile locuri de cult, cele mai frumoase moschei pot sa aiba o multime de atractii. Fiecare are propriul sau stil…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 25, 2015 Tags: , , , , , , ,

Veritabile locuri de cult, cele mai frumoase moschei pot sa aiba o multime de atractii. Fiecare are propriul sau stil si propria sa arhitectura. Credinciosi sau nu, prcaticanti sau nu, cu siguranta ca veti ramane cu gura cascata in fata acestor minunatii arhitecturale.

Nasīr al-Mulk Mosque aka "Pink Mosque" | Shiraz

Moscheea Roz Nasir ol- Molk din Shiraz, Iran. Este o veritabila bijuterie a arhitecturii cu cele mai fumoase jocuri de culori, fiind ornata cu superbe vitralii si mozaicuri care difuzeaza lumina in interior. Din acest motiv este numita si moscheea roz, deoarece este culorea care domina.

Moscheea Cheikh Lotfallah din Ispahan, Iran. Cupola interioara a acestei moschei este cea care se joca cu lumina. Reflexiile luminii pe cupola deseneaza o coada de paun. Pur si simplu incredibil.

 Casa_Mosquee_Hassan_2

Moscheea Hassan II, Casablanca. Este o moschee construita in mare parte pe mare. Minaretul sau ajunge pana la 201 metri si este cel mai mare din lume.

Moscheea Jumeirah, Dubai. O moschee care te va seduce cand noaptea vine datorita luminilor sale. Aceasta are doua minarete si un dom maiestuos.

 pakistan

Moscheea Shah Jahan din Thatta, Pakistan. O moschee celebra pentru arhitectura sa frumoasa.

Moscheea Selimiye, din Edirne, Turcia. Este o moschee clasata in Patrimoniul Unesco in anul 2011, cel mai frumos exemplu de arhitectura islamica.

 Wazir-Khan-mosquée

Moscheea Wazir- Khan, Pakistan. Este fara indoiala una din cele mai frumoase capodopere din Pakistan. Este foarte populara datorita mozaicurilor magnifice in care se amesteca motive floral si compozitii caligrafice.

Moscheea Cheikh Zayed din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Are o suprafata de peste 20 000 de metri patrati, fnd construitape un loc desertic si poate primi peste 40000 de vizitatori. Este deci una din cele mai mari moschei din lume. Este si cea mai mare constructie din marmura din lume.

la-mosquee-bleue

Moscheea Albastra. Este un loc emblematic din Istanbul, Turcia. Se numeste asa datorita mozaicurlor albastre minunate care se afla la interior. Este punctul de plecare al celor care merg inspe Mecca. Are peste 200 de vitralii cu cele mai complexe motive care lasa sa intre lumina

Moscheea Ertugrul Gazi. Se afla la Ashgabat, capitala Turkmenistanului. Ia formele arhitecturale ale moscheii Albastre si este luminata de cele mai superbe vitralii.

 

 

 

 

Comments

comments