Friday, January 15, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 10 situri naturale care sunt considerate sacre

Lacuri, fluvii, munti, stanci sau arbori… siturile naturale au o mare importanta in ochii anumitor popoare. De la Statele Unite,…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 27, 2015 Tags: , , , ,

Lacuri, fluvii, munti, stanci sau arbori… siturile naturale au o mare importanta in ochii anumitor popoare. De la Statele Unite, trecand prin China sau Australia, iata care sunt locurile sacre din lume.

10117273-le-kilimandjaro-en-tanzanie

Kilimanjaro din Tanzania. Cu zapada sa eterna si coroanele sale de nori formate din trei vulcani stinsi, Kilimanjaro este cel care ofera un spectacol magnific. Este si un loc extrem de important pentru populatia masai si chagga.

Uluru- muntele sacru al populatieie aborigene. Parcul National Uluru – Kata Djuta este o adevarata bijuterie de descoperit din Red Centre, Australia. Are cele mai magnifice culori.

kailash

Muntele Kailash din Tibet. Este un munte divin pentru tibetani, din Tibet, in inima muntilor Himalaya. Este cel mai sacru loc pentru hindusi – varful sau reprezentand resedinta zeitei Shiva.

Guatemala- lacul Atitlan. Este un lac de origine vulcanica cu o frumusete uimitoare. Un loc sacru pentru maiasi care mai fac anumite ritualuri in jurul sau.

sinai

Muntele Sinai din Egipt. Muntele lui Moise are o mare importanta in religia ebraica. Se afla in partea de nord – est a Egipului si ajunge pana la 2285 metri. Aici a primti Moise cele 10 porunci dupa ce a eliberta poporul evreu.

Glastonburi Tor din Regatul Unit. Glastonburi Tor este o colina dominata de turnul St. Michel si este obiectul a numeroase mistere si o multime de legende. Unele din ele sunt in legatura cu regele Arthur.

10117266-le-mont-fuji-au-japon

Muntele Fuji din Japonia. Cu haina sa alba, Muntele Fuji este cel mai mare din Japonia. Este mai mult decat un peisaj frumos, o sursa de inspiratie pentru fotografi si pictori si un loc venerat de catre budisti.

Huang Shan din China. Huang Shan este un masiv montan din regiunea Anhui cu varfuri de granit si cu roci mitice care a inspirat multi pictori si poeti.

 

Sedona, Arizona, Statele Unite. O rgiune cunoscuta nu numai pentru formatiunile sale de gresie, de stanci rosii ci si pentru vortexul sau de energie.

Muntele Ararat din Turcia. Este cel mai inalt din Turcia dar si un loc emblematic din Armenia. Conform Bibliei, aici a ajuns Arca lui Noe. Astfel, sub zapada sa eterna, poate se afla vestigiile acestei nave construita sub ordin divin.

Comments

comments