Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 lacuri magice formate in craterele unor vulcani

Lacurile formate in craterele unor vulcani sunt magice, maiestuoase, unice si misterioase. Au aparut in craterul unui vulcan datorita unui…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 8, 2015 Tags: ,

Lacurile formate in craterele unor vulcani sunt magice, maiestuoase, unice si misterioase. Au aparut in craterul unui vulcan datorita unui meteorit sau a unei explozii provocate de om. Dar in general lacurile de formeaza in cratere datorita activitatii vulcanice. Atunci cand craterul este format, ploaia, circulatia apelor subterane sau gheata topita pot umple craterele.

lac

Lacurile formate in cratere sunt unice deoarece au nuante de verde sau o apa incrdibil de cristaliana. Sa vedem care sunt cele mai frumoase.

mazama

Lacul Crater din Muntii Mazama, Oregon, USA. Este unul din cele mai cunoscute lacuri formate in craterul unui vulcan. Are o adancime de 594 de metri de care sunt responsabile apa si zapada.

Lacul din Muntele Pinatubo, Luzon, Filipine. Ultima eurptie a vulcanului a avut loc in anul 1991. Este cea de-a doua are eruptie din secolul 20. Pinatubo a fost inactiv timp de 400 de ani si nu a fost cunoscut pana la eruptia sa.

ecuator

Lacul din Quiloota, Ecuator. Un crater care s-a format acum 800 de ani in urma unei eruptii. Are azi o profunzime de 250 de metri. De-a lungul anilor o laguna de un verde smarald a umplut craterul.

Lacul Kelimutu,  din Insula Florès, Indonezia. Insula de aici are trei lacuri formate in cratere. Unul este de un albastru profund, in timp ce restul de doua au nuante intre rosu si verde.

paradis

Lacul Paradisului din Muntele Baketu, China, Coreea de Nord. La frontiera dintre China si Coreea de Nord se afla un magnific lac unde se ascunde dechiderea vulcanului de aici. Apele lacului se arunca intr- cascada care formeaza raul Erdaoba.

Lacul Vulcanului Licancabur, Chile. Lacul de aici estea acoperit de o placa de gheata in majoritatea anului.

alaska

Lacul din Muntele Katmai, Alaska. In anul 1912, eruptia vulcanului Novarupta a creat acest lac vulcanic magic.

Lacul geotermic Viti, Askja, Islanda. In regiunile montane indepartate ale Islandei se afla acest lac magnific. Numele de Askja se refera la caldeira- depresiune de origine vulcanica, care se afla in jurul muntilot vecini. Lacul mare Oskjuvatn s-a format in anul 1875.

kerid

Lacul Kerid, Islanda. Este aflat pe o ruta turistica populara care se numeste cercul de aur. Depresiunea vulcanica de aici este inca intacta deoarece lacul vulcanic are numai varsta de 3000 de ani.

 

Lacul Okaman din Muntele Zao-Honshu, Japonia. S-a format in jurul anului 1720 datorita unei eruptii vulcanice. Este un lac cu o adancime de 60 de metri care atrage multi turisti.