Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cetati medievale impresionante

In vremurile stravechi, meterezele sau cetatile medievale aveau drept scop protejarea oraselor contra inamicilor. In zilele noastre cele mai bine…


In vremurile stravechi, meterezele sau cetatile medievale aveau drept scop protejarea oraselor contra inamicilor. In zilele noastre cele mai bine conservate cetati sunt cele care trag turistii din lumea intreaga. Iata 10 dintre ele care merita sa fie descoperite.

york

York. York este un oras vechi din partea de nord a Angliei, fondat de catre romani. Aici de afla cea mai mare catedrala gotica din Europa de Nord. Majoritatea ruinelor care mai exista aici dateaza din secolele 12-14.

Harar. Harar este un vechi oras fortificat din partea de est a Etiopiei. Timp de secole intregi a fost un centru comercial important legat de Africa sau Arabia. Are 82 de moschei si 102 sanctuare, fiind cel mai important oras al Islamului. Harar a facut parte si din sultanatul Adal, un stat medieval musulman. In secolul al XVI-lea, orasul a fost incercuit de un perete cu cinci porti, numit Jugol, care mai este inca intact si care este un simbol al orasului.

dubrovnik

Dubrovnik. Un oras fortificat de pe coasta Marii Adriatice numit si « Perla Adriaticii ». Este si cea mai celebra destinatie turistica din Croatia. In Evul Mediu a fost singurul oras-stat care putea rivaliza cu Venetia.

Carcassonne. Este cea mai mare cetate medievala din Europa cu doi pereti exteriori si turnuri, cu straturi de caramida rosie si acoperis din teracota.

tarou

Taroudanat. Taroudanat este un oras berber fascinant si autentic din inima Vaii Souss care poseda ruinele cel bine pastrate din Maroc. Un oras care se mai numeste si « bunica orasului Marrakech » deoarece seamna foarte bine cu acesta cu peretii care inconjoara orasul.

Toledo. Toledo este o bijuterie a Spaniei, una din vechile capitale ale imperiului. Istoria sa incepe in epoca romana. Dupa aceea a fost sub dominatia vizigotilor si a musulmanilor, inainte sa fie recucerita.

pin

Pingyao. este un orasel din China celebru datorita peretelui sau fortificat foarte bine pasrati. Aici sunt 6 porti si 72 de turnuri care inconjoara acest oras care nu preas-a schimbat de 300 de ani.

Óbidos. Aceasta cetate medievala din Portugalia este cu adevarat magnifica. Romanii au stat aici pana in secolul 5 apoi au venit maurii care si-au stabilit fortificatia pe varful unei coline.

xi

Xi’an. Este unul din cele mai vechi orase din China, cu o istorie de peste 3100 de ani. Timp de 100 de ani orasul a fost capitala a 13 dinastii. Meterezele sunt cele mai mari din lume.

Itchan Kala. Este cetatea medievala din interiorul orasului Khiva din Uzbezkistan. Aici sunt numeroase cladiri si numeroase monumente istorice din secolul 19 si 17. Particularitatile sale – peretii din caramizi uscate la soare si patru porti dreptunghiulare de fiecare parte a fortaretei.

Comments

comments