Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai surprinzatoare castele din Europa

Daca iti plac foarte mult castelele, a trebui sa ajungi in urmatoarea vacanta sa vizitezi macar unul din aceste surprinzatoare…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 22, 2015 Tags: , , , , , ,

Daca iti plac foarte mult castelele, a trebui sa ajungi in urmatoarea vacanta sa vizitezi macar unul din aceste surprinzatoare castele, adevarate bijuterii ale Vechiului Continent. Europa, Franta in special, are cele mai impozante si mai superbe cladiri, cu un trecut istoric impresionant si cu o arhitectura mai mult decat deosebita.

germania

Neuschwanstein, Schwangau, Germania. Un castel pe care l- i vazut cu siguranta in numeroase filme dar si puzzle-uri. Trebuie sa il vzi insa si in realitate pentru a putea profita din plin de frumusetea sa. Un capriciul din secolul XIX al lui Louis Bavière cae i-s inspirat si pe cei de la Disney.

Castillo Sant’ Angelo, Roma. Pe malul drept al Tibrului, foarte aproape de
Bazilica Sfantul Petru  se afla fortificatiile pe care le-a ridicat imparatul Hadrian in anul 135. Acestea trebuiau sa adaposteasca propriul sau mausoleu dar a primit repede o utilizare militara.

chambord

Castelul Chambord, Franta. Cel mai celebru castel de pe Loire este o cladire importanta din perioada Renasterii , construita in anul 1539.  Se spune ca Lonadro Da Vinci a avut un rol important in realizarea sa.

Bran, Romania. Acest castel fortificat din Transilvania atrage o mutime de turisti in fiecare an. Se spune despre el ca a fost resedinta lui Dracula, cel putin asa sustine romanul lui Bram Stoker. Oare o fi un castel bantuit?

leed

Castelul Leeds, Regatul Unit. Regii Eduard I si Henri al VII-lea au avut resdinta aici, in acest castel aflat la 6,4  km in sud-est de Maidstone, in Kent. Este si locul unde regina Isabella de Franta a fost tinuta captiva.

Trakai, Lituania. Trakai este un oras frumos construit pe ape si are cel mai celebru castel aflat in mijlocul unui lac.

ege

Egeskov, Insula Fiona, Danemarca. Legenda spune ca pentru fundatia sa a fost nevoie sa se foloseasca o intreaga padure de stejari, de unde si numele sau. Egeskov inseamna padure de stejari. Este fortareata care s-a pastrat cel mai bine in Euopa.

Sully-sur-Loire, Franta. Este una din cele mai mari atractii de pe Valea Loirei. Voltaire a locuit aici in 1715.

 alcazar

Alcazar de Segovia, Spania. O fortareata ridicata in anul 1120 in timpul dominatiei arabe. A fost resedinta favorita a regilor din Castilia.

Manzanares El Real, Spania. Cea mai populara atractie, datorita fortaretei care este cea mai bine pastrata din Spania.