Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase scari de pe planeta

De la niste scari cu cateva trepte pana la niste scari cu peste 100 de trepte, haideti sa pornim in…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 31, 2015 Tags: , , , , ,

De la niste scari cu cateva trepte pana la niste scari cu peste 100 de trepte, haideti sa pornim in descoperirea celor mai frumoase scari din lume. O scara design in New York, o scara pictata minunata in orasul Rio, o scara atipica in Porto…

new

New York. Du-te la New York pana la  pe Bulevardul 5th avenue,  pentru a cobori scara de sticla de la Apple Store. Aceasta a fost imaginata de Steve Jobs, este din sticla si mentinuta de un schelet din otel.

Tot New York. Ramanem tot la New York pentru a descoperi scara de la magazinul Armani. O rampa impresionanta cu un design minimalist si curbe originale.

blois

Castelul Blois. Schimbam radical stilul cu cel mai frumos castel si cu scara sa interioara monumentala care se afla in curtea interioara. Trei laturi ale sale sunt complet incrustate in cladire.

Castelul Chambord. Scarile de aici au fost inspirate de Leonardo Da Vinci si persoanele care le urca nu se intalnesc cu cele care le coboara.

chand

Chand Baori. Este o fantana  cu mai multe nivele in Rajasthan, India. Cele 13 nivele de scari duble afiseaza o simetrie perfecta. Frizele sunt cele mai minutioase.

Libraria Lello. La Porto, libraria de aici pare iesita din filmul « Harry Potter ». scarile de aici completeaza de minune acest decor. Sutnt relizate din lemn pretios si au cele mai magnifice trepte rosii. Formeaza si un opt elegant care duce la etaj.

roma

Roma. Muzeul Vatican din Roma adaposteste scara Bramante, un model de scara cu o elice dubla luminata fabulos. Cei care coboara nu se intalnesc nici aici cu cei care urca.

Opera Garnier. O scara magnifica, unde marmura, granitul, mozaicul si onixul sunt onorate.

rio

Rio.  Aceasta scara din Rio nu este atat de celebra si a fost pictata in onoarea campionatului mondial din 2014. Orasul este un loc celebru pentru art street si are numeroase scari pictate, veritabile opere de arta.

Bucuresti. Un oras unde se onoreaza arta stradala. Artista Eva Radu a metamorfozat aici una din scarile orasului pictand pe ea un monument simbolic al capitalei.