Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase orasele din Europa

Vrei un sejur plasat sub semnul relaxarii si al linistii? In acest caz nu trebuie sa te indrepti inspre o…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 3, 2015 Tags: , , , ,

Vrei un sejur plasat sub semnul relaxarii si al linistii? In acest caz nu trebuie sa te indrepti inspre o metropola, ci inspre un orasel pitoresc din Europa.

prima

Sunt cele care propun o multime de activitati, totul intr-o atmosfera intima. Iata cateva orasele de retinut daca vrei sa faci o mini excursie.

cochem

Cochem, Germania. Chiar daca are o populatie destul de mica, in jur de 5.000 de locuitori, oraselul Cochem este destul de renumit in Germania. Punctul sau principal de atractie este sublimul castel imperial cu multiple turnulete care atrage o multime de turisti. Un castel iesit parca dintr-un basm cu o panorama minunata asupra vaii Moselle, asupra padurilor din jur si a podgoriilor. Cochem inseamna si stradute sinuoase, casute frumoase, biserici, etc.

Tromsø, Norvegia. Este versiunea novegiana a orasului Paris. Este cel mai septetrional oras din lume. Cea mai populara atractie de aici este catedrala numita « arctica » din beton, acoperita cu aluminiu la exterior si cu ferestre imense pe fatada sa de 35 de metri.

visby

Visby, Suedia. Este cel mai mare oras de pe insula suedeza Gotland. Este renumit mai ales pentru zidul sau lung de 3 km, datand din secolul 13, care inconjoara vechiul oras. In plus, adaposteste peste 200 de edificii medievale.

Salisbury, Anglia. Fermecatorul oras englez se afla in apropiere de celebrul monument Stonehenge. Este cel mai frumos oras din regiune unde se afla cea mai inalta catedrala si de unde converg cinci rauri.

leu

Leeuwarden, Tarile de Jos. Acest orasel te va duce cu gandul la Amsterdam, cu podurile, canalele si vechile sale stradute. Este insa mai mic si mai confortabil. Numeroase mori se aflala intararea in oras.

Helsingborg, Suedia. Este cel mai vechi oras, la origine danez,  de pe teritoriul suedez, aflat in apropiere de Malmö, de Lund si de Copenhaga, dar si unul din cele mai animate locuri din intreaga Scandinavie.

lecce

Lecce, Italia. Un orasel din tocul cizmei italiene la doar cativa km de Marea Adriatica si de cea Ioniana. Amfiteatrul sau este unul din cele mai importante monumente ale orasului. Arhitectura baroca este omniprezenta.

Pula, Croatia. Este cel mai mare oras turistic din  peninsula. Atractia sa must have este Arena, un amfiteatru roman care s-a pastrat foarte bine. Este o cladire impresionanta care poate adaposti in jur de 25.000 de spectatori.

leuven

Leuven, Belgia. Este un oras tanar si dinamic cu o bogata istorie si o multime de cladiri istorice. Aici se afla si un hotel in stil gotic, cel mai frumos de acest gen.

Toledo, Spania. Este un oras unde si -au lasat amprenta 3 culturi. Biserici, sinagoge, moschee si manastriri, poduri si fortarete dar si alte edificii fac din aceasta destinatie un adevarat muzeu in aer liber.

Comments

comments