Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase campuri de orez din lume

Campurile de orez sau terasele de orez fac parte din cele mai frumoase peisaje ale planetei. Din Thailanda  si pana…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 28, 2015 Tags: , , , , , , ,

Campurile de orez sau terasele de orez fac parte din cele mai frumoase peisaje ale planetei. Din Thailanda  si pana in China pregateste-te pentru cea mai frumoasa calatorie prin Asia, prin peisaje care iti vor taia repsiratia.

bali

Bali. Incepem calatoria cu Bali, cu exceptionalele campuri de orez de la Jatiluwih care se afla la poalele vulcanului Batukaru. Trebuie sa ajungi si in jurul regiunii Ubud pentru a descoperi cele mai frumoase peisaje in mijlocul unor terase verzi.

Orezariile din Banaue,  Filipine. Acestea sunt vechi de peste 2000 de ani si sunt considerate a fi cea de-a opta minune a lumii. Terasele de orez ocupa intreg spatiul de la poalele muntelui, nu lasa nici un centimetru gol, pentru un rezultat mai mult decat spectaculos.

india

India. In India vei gasi numeroase terase de orez impresionante, printre care cele mai fabuloase sunt fara indoiala cele de la Tamil Nadu sau Anegundi.

Myanmar. Pe coastele sale pe drumul dintre Kalaw si Lacul Inle vei putea observa cele mai intretinute orezarii. Trebuie sa faci un popas si la Hsipsaw.

laos

Laos. Cele mai frumoase drumetii se pot face si prin campurile de orez. De- a lungul Coastei Luang Prabang sau Vang Vien te vei putea delecta cu peisaje unice.

China. Este imposibil sa ajungi aici si sanu vizitezi macar un camp de orez. Cele de la Longsheng formeaza sublime terase in apropierea unui munte maiestuos.

mala

Malaiezia.  Aici poti gasi terase de orez in cele mai neasteptate locuri. Cele mai multe dintre ele iau cele mai originale forme.

Vietnam. In Vietnam, la Sapa dupa ce se ridica ceata aceasta dezvaluie terase de orez incredibile. Multi de aici traiesc exclusiv din cultura orezului.

thai

 Thailanda. In Thailanda sunt numeroase terase de orez mai ales in nord, in regiunea Uttaradit. Trebuie sa descoperi cele mai inedite forme care te vor surprinde in mod placut.

China din nou. Cele mai frumoase riziere sunt considerate a fi cele de la Yuanyang care se pot observa printre nori. Arata minunat cand sunt inundate de apa inainte de sfarsitul lui septembrie sau cand afiseaza o superba culoare verde.