Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai colorate peisaje din lume

Daca locuiesti intr-un oras mai mare, cu siguranta ca regreti faptul ca nu vezi mai multa veselie sau mai multa…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 9, 2015 Tags: , ,

Daca locuiesti intr-un oras mai mare, cu siguranta ca regreti faptul ca nu vezi mai multa veselie sau mai multa culoare in jurul tau, chiar si in parcurile mai mari. Nu te deprima insa. Alege o destinatie turistica cu unul din cele mai colorate peisaje din lume.

rapita

Campurile cu flori de rapita din Yunnan, China. Aceste campuri de rapita se pot admira de la inceputul verii si acopera regiunea la fel ca si un camp auriu.

Morning Glory Pool, YellowstoneNational Park. Wyoming, USA. Un peisaj cu nuante de albastru, de galben sau de verde, un izvor colorat datorita bacteriilor de aici.

cano

Raul de Cristal din Columbia. Cunoscut si sub numele de « Raul in cinci culori sau Raul Cucrubeu» acest rau este spectaculos. Are nuante de galben, de rosu sangeriu, de albastru, de verde.. un adevarat festival de culori.

Dallol, Etiopia. In depresiunea Alfar poti admira un peisaj straniu care s-a format datorita uni activitati geologice exceptionale. Gheizerele de aici aduc la suprafata sa sulfura, acid si alte lucruri.

chamarel

Chamarel, Insula Mauritius. Numit si « Pamantul in sapte culori », Chamarel este o curiozitate naturala cu nuante care variaza de la ocru, maro sau rosu pana la violet. Un fenomen datorat cenusii vulcanilor care contin oxid de minerale de culori diferite.

Satul Curcubeu din Taichung, Taiwan. Este un vechi sat care adapostea altadata soldatii nationalisti. A devenit apoi un cartier rezidential. Cand s-a vrut demolarea sa, un artist a decis sa picteze satul pentru a-l salva. Si a reusit.

laai

Menton, Coasta de Azur, Franta. Orasul Menton este un oras ca toate celelalte care iese in evdenta atunci cand are loc Festivalul Lamaii. In timpul acesteia se contruoesc statui gigantice din lamai.

Valea Florilor din Uttarakhand, India. Este un parc national unde poti descoperi peste 500 de specii diferite de flori.

 retba

Lacul Retba, Senegal. Un lac aflat in partea de nord a peinsulei Cabo Verde cu nuante puternice de roz datorita algelor numeroase de aici.

Grota Waitomo, Noua Zeelanda. Nu are foarte multe culori, dar are foarte multa luina. Aici se afla o specie foarte rara de licurici.