Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai ciudate lacuri din lume

  Vrei sa faci un tur al lumii mai inedit, unul care sa iasa din tipare? Ce ar fi sa…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 30, 2015 Tags: , , , , , ,

 

Vrei sa faci un tur al lumii mai inedit, unul care sa iasa din tipare? Ce ar fi sa pleci in descoperirea celor mai ciudate lacuri din lume? Unele seaca timp de cateva zile pe an, altele au apa dulce si sarata, unele au cele mai uimitoare culori….

thai

Lacul cu Lotusi, Thailanda. Lacul Nong Han care se mai numeste si lacul cu lotusi se afla in districtul Kumphawapi si este un lac special cu cei mai frumosi lotusi roz din octombrie pana in martie.

Laguna Colorada, Bolivia. Laguna Colorada este un lac sarat care se afla in Rezervatia Eduardo Avaroa din Bolivia. Un lac de o culoare rosie care se datoreaza algelor si sedimentelor de aici.

hiller

Lacul Hiller, Australia. Un alt lac de culoare rosie care se afla pe o insula din Australia Occidentala. Specialistii nu au reusit inca sa determine de ce acest lac are culoarea rosie.

Lacul Gafsa, Tunisia. Este un alt lac misterios care a aparut in mijlocul desertului. Se pare ca apa provine de la panza freatica. A fost descoperit doar in anul 2014 desi exista inca din 2003.

 lost

Lost Lake, Statele Unite. Lacul Pierdut este o atractie din Oregon deoarece este un lac interesant care se umple iarna si se goleste primavara. Acest lucru se expolica prin prezenta unui tunel de lava.

Lacul Verde, Austria. Fata de Lost Lake, Lacul Verde se umple primavara si se goleste iarna. Muntele Hochschwab si calota sa sunt cele care umplu lacul.

mono

Lacul Mono, Statele Unite. Acest lac din California are o apa contaminata si nu are niciun peste in el. Este un loc privilegiat pentru reproducerea pasarilor insa.

Lacul Luçon, Filipine. Un lac care se afla pe o insula, insula care se afla la randul ei intr-un lac, un lac care este la randul sau pe o insula.

 palaos

Lacul cu meduze, Palaos. Meduzele au ajuns aici printr-un tunel care leaga lacul de ocean. Tunelul s-a inchis insa si meduzele nu mai au unde sa plece.

Lacul Balkhash, Kazakhstan. Un lac atat cu apa dulce cat si cu apa sarata. In vest poti face baie in apa dulce si in est in apa sarata.