Thursday, May 19, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai bune locuri unde poti admira balenele

Observarea balenelor sau whale watch este una din cele mai frumoase activitati din vacanta. Ai incercat pana acum? Noi iti…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 10, 2015 Tags: , , , , ,

Observarea balenelor sau whale watch este una din cele mai frumoase activitati din vacanta. Ai incercat pana acum? Noi iti spunem unde.

valdes-p990._sources

Peninsula Valdez, Argentina. Datorita climatului sau arid, aceasta peninsula din Patagonia are o fauna marina foarte abundenta.  Aici observarea balenelor a devenit o ocupatie de baza pentru turism. Se pot observa foarte usor parada nuptiala a masculilor.

Bar Harbor, Maine, Statele Unite. Orasul Bar Harbor este un punct de plecare pentru largul coastelor si pentru a observa balenele cu cocoasa si balenele sudice.

hermanus

Hermanus, Africa de Sud. Hermanus este un port si o statiune balneara celebra pentru situl sau ideal pentru observarea balenelor. Balene sudic vin sa hibernee foarte aproap de coaste si pot fi admirate in toata splendoarea lor.

Tadoussac, Canada. Orasul Taddousac se afla la confluenta dintre raul Saint Laurent si fiordul Saguenay. Este si locul de intrare in cel mai frumos sit pentru observarea belenelor din lume. Regiunea este plina de mancare pentru mamiferele marine, mai ales pentru balenele cu cocoasa care stau aici pe perioada verii.

husavik-p990._sources

Husavik, Islanda. Acest fermecator satuc de pescari din partea de nord a Islandei adaposteste in golful Skalfandi pe perioada verii, cele mai frumoase balene- balenele Minke, orcile sau cele cu cocoasa.

Golful Gascogne, Franta. Un golf care se intinde pe o zona de litoral si pe o zona pelagica, foarte bogate in cetacee, precum balenele albastra, orcile sau balenele rorqual.

praiadoforte-p990._sources

Praia Do Forte, Brazilia. Este un mic satuc de litoral, un punct de plecare ideal pentru excursii cu vaporul pentru a observa magnificele si giganticele balene cu cocoasa.

Peinsula Osa, Costa Rica. In jurul insulei Cano se afla o mare populatie de cetacee. Este singura regiune unde vin atat balenele cu cocoasa din Antarctic, din iulie pana in octombrie cat si din golful Californiei din noiembrie pana in aprilie.

rurutuv-p990._sources

Rurutu, Polinezia Franceza. Apele calmel ale Insulei Rurutu sunt ideale pentru unele tipuri de balene care sunt in cautare de ape linistite.

Mayotte, Insula Reunion. In apele turcoaz ale acestei lagune imense, din iulie si pana in octombrie, vin balenele cu cocoasa pentru a-si face plinul de plancton, pentru a se reproduce si pentru a-si alapta si educa puiutii. Un spectacol maiestuos.

Comments

comments