Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cei mai noi zgarie –nori

De ceva ani incoace, arhitectii se intrec in rivalitate pentru a crea cele mai impresionante constructii, zgarie- nori care sa…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 23, 2015 Tags: , , , ,

De ceva ani incoace, arhitectii se intrec in rivalitate pentru a crea cele mai impresionante constructii, zgarie- nori care sa sfideze gravitatia. O noua generatie de zgarie-nori s-a impus deci peste tot in lume. Iata un top 10 al celor mai noi si mai impresionante cladiri care vor reinventa conceptul de superlativ.

absolute

Absolute World Towers, Canada. Forma « cambrata sau curbata » a acestor doua turnuri a facut ca acestea sa fie cunoscut si sub numele de « Marilyin Monroe ». Fiecare etaj al turnurilor are un design unic.

Burj Qatar, Qatar. Este un zgarie-nori conceput de catre arhitectul francez Jean Nouvel. Forma sa cilindrica este una spectaculoasa.

 moscova

House of  Mosfilmovskaya 1, Rusia. O cladire a carei constructie a fost incheiata in anul 2012 si care a durat doar 6 ani. O adevarata performanta.

Zhengzhou Greelnad Plaza, China. Este un zgarie-nori cu o fatada din aluminiu. Am putea spune ca este o constelatie rara printre cladirile tip zgarie-nori.

 turcia

Dumankaya IKON. Turcia. Este vorbva despre trei turnuri spectaculoase legate intre ele la etajele 12, 22 si 33.

Varyap Meridian, Turcia. Fatada acestui zgarie-nori a fost zugravita in prima faza in ocru, apoi a doua parte in albastru. Culorile sale simbolizeaza « mariajul » dintre pamant si cer.

uni

UniCredit Tower, Italia. Este cea mai inalta cladire din Italia care ajunge pana la 231 de metri. Un complex din sticla si din otel care adaposteste sediul principal al bancii UniCredit.

Pearl River Tower, China. O cladire care integreaza de minune inovatiile tehnologiei, printre care si un sistem de recuperare al energiei eoliene. 30 % din nevoile sale de energie sunt astfel produse.

the bow

The Bow, Canada. The Bow nu este cel mai inalt zgarie-nori din lume – 236 de metri, dar datorita sticlei si otelului folosit in constructia sa, este cel mai usor din categoria sa.

Al BahrTowers, Abu Dhabi. Fatadele celor doua turnuri sunt partial amovibile si permit datorita unui mecanism automat inchiderea miilor de ferestre in cazul in care este foarte cald.

Acesti zgarie-nori s-au impus peste tot ca niste adevarati campioni. Oare vor fi intrecuti? Cu siguranta!

Comments

comments