Thursday, October 29, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top 6 sunt cei mai frumosi ghetari din lume

Cei mai frumosi ghetari din lume sunt cei care se expun lumii in culorile lor polare. Albastrul turcoaz este cel…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 14, 2015 Tags: , , , , , ,

Cei mai frumosi ghetari din lume sunt cei care se expun lumii in culorile lor polare. Albastrul turcoaz este cel care se imbina cu griul antracit inainte de a se amesteca de tot cu albul imaculat al zapezii. Sa vedem care sunt cei mai frumosi ghetari din lume.

islanda

Ghetarul Vatnajökull din Islanda. Cel mai mare ghetar din Europa care acopera 8% din suprafata Islandei, cu cei 830 km patrati ai sai. Imbinand griul lavei racite cu turcoazul apelor sale glaciare, dar si cu albul zapezii sale eterne, ghetarul este de o frumusete uimitoare.

Ghetarul Briksdal, Norvegia. Regiunea Nordfjord, cu un fiord de 106 km lungime, adaposteste spectaculosul ghetar Briksdal. Ghetarul Briksdal este cel care coboara o panta abrupta de 1200 de metri, de-a lungul unor faleze austere pe care le lumineaza cu nuantele sale polare.

fox_Rolf_Hicker

Ghetarul Fox din Noua Zeelanda. Ghetarul Fox se afla pe langa o padure pluviala si ofera un contrast unic intre ferigile verzi care se afla aici si gheata sa cu irizeuri de albastru. Vei putea admira pereti de gheata, grote si alte tipuri de relief formate de tasarea zapezii.

Los Glaciares din Argentina. In apropiere de oraselul El Calafate, se deschid portile Parcului National Los Glaciares. Parcul este de o frumusete exceptionala deoarece se joaca cu cele mai frumoase si luminoase nuante de albastru si gri. Se compune din diverse varfuri impozante si numeroase lacuri glaciare. Aici se afla si trei ghetari, cel mai impresionant fiind Perito Moreno, alimentat de un camp de gheata din Patagonia. Acesta are urmatoarea particularitate- nu se retrage ci avanseaza 2 metri pe zi.

malaspina_Matt_Howry

Ghetarul Malaspina din Alaska. In parte de sud-est din Alaska, Malaspina isi intinde impresionantul lob glaciar pe aproape 45 de kilometri. Se afla in inima unei regiuni verzi mangaiate de vant, este alimentat de mai multe ghetare si isi deverseaza masa intr- o campie creata de apele sale puternice.

Ghetarul Furtwängler din Tanzania. Aflat in Muntele Kibo, cel mai inalt varf de aici domina cu silueta sa maiestuoasa si cu calota glaciara a ghetarului Furtwängler, campiile din Tanzania. Acest ghetar este simbolul incalzirii climatice si se pare ca va disparea in curand.

Comments

comments