Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 7 peisaje de descoperit in Irlanda

Peisajele din Irlanda au ceva mistic. Cele mai impresionante faleze, coaste care iti vor taia respiratia, dar si lacuri care…

By AncaP , in Interesant , at July 20, 2015 Tags: , , , , , , ,

Peisajele din Irlanda au ceva mistic. Cele mai impresionante faleze, coaste care iti vor taia respiratia, dar si lacuri care « dispar », satucuri izolate… Insula de Smarald are o multime de lucruri de oferit. Iata care sunt cele 7 peisaje minunate de decoperit aici.

cliffs-of-moher-ireland2v2

Falezele Moher. Falezele Moher nu sunt doar suprinzatoare. Sunt magnifice, superbe… cuvintele sunt de prisos. Un peisaj minunat care a servit drept decor si pentru filmul « Harry Potter ». De aici poti observa in departare insulele Aran, golful Connemara si Glaway.

Connemara. Vei fi surrprins cu siguranta mergand pe drumurile de coasta de aici. Plaje ascunse, mici golfuri surprinzatoare, locuri secrete… toate te vor fermeca pe drum. Lantul montan « Twelwe Bens » este o alta atractie de aici. Dar si turmele de oi pe care le poti observa ici si colo pe colinele inverzite.

Poteca Gigantilor. Un relief uimitor din 40 000 de coloane de granit care au o forma hexagonala. Acesta s-a format acum 50-60 de milioane de ani datorita unei eruptii vulcanice. Asemanarea acestui loc cu o scara a dat nastere unei legende- se spune ca pe aici s-a dus uriasul Finn McCool pentru a ajunge in Scotia si pentru a se bate cu un inamic urias.

cushendun-david-mcspaddenv2

Cushendun. Satucul de pe coasta ti se va parea cunoscut din serialul « Game of Thrones ».  Atractiile de aici includ grotele cu acelasi nume dar si lacul supranumit « Vanishng Lake » , lacul care dispare.

Falezele Slieve League. Chiar daca falezele Moher primesc mai multa atentie, falezele Slieve League merita si ele sa fie vizitate. Sunt cele mai inalte faleze cotiere din Irlanda si posibil si din Europa.

burren-scenery-nicolas-raymondv2

Burren. Burren inseamna « regiune stancoasa ». Un peisaj unic de desoperit format din calcar care s-a format in urma unui cataclism geologic. Primavara peisajul arid se inveseleste datorita florilor salbatice colorate.

West Cook. Pornind din orasul Kinsale si ajungand pana in peinsula Beara, West Cook este o regiune cu peisaje abrupte, satucuri isolate si plaje desertice. Cea mai frumoasa atractie de aici este Old Head, o fasie de pamant inalta si stancoasa cu forturi si un far.