Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 7 locuri racoroase pentru a scapa de canicula

Iti este foarte cald? Temperaturile urca, urca si iarasi urca? Daca te-ai saturat de canicula iata un top cu 7…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 5, 2015 Tags: , , , , ,

Iti este foarte cald? Temperaturile urca, urca si iarasi urca? Daca te-ai saturat de canicula iata un top cu 7 locuri racoroase care te vor ajuta sa scapi in aceasta vara de canicula.

Insulele Shetland- 13 grade. In timp ce alte destinatii afiseaza temperaturi care te fac sa te topesti sub soarele dogoritor, capitala insulelor Shetland, Lerwick afiseaza in general o temperatura placuta in jur de 13 grade. Pe insula Sfantul Ninian, nu vei vedea multa lume care sa se dea cu o crema cu factor de protectie de 50 sau care sa se arunce in mare.

Islanda- 14 grade. Daca iti vine sa intri in congelator, mergi mai degraba in Islanda care ofera conditiile temperate ale unei veri subarctice. Poti merge pe plaja Reinyfsjara si sa imbratisezi un iceberg.

Varangerfjord, Norvegia – 15 grade. In Norvegia este racoare mai ales in partea de nord, la Varangerfjord, pe Marea Barents.

greenland

Nuuk, Groenlanda- 11 grade. Este una din cele mai populare destinatii la ora actuala. Si fara indoiala este si una din cele mai racoroase. Iarna temperaturile ajung aici pana la minus 29 de grade iar vara in capitala Nuuk, temperaturile nu sunt mai mari de 11 grade. Pentru temperaturi mai scazute te poti plimba  pe vastele intinderi de gheata de aici.

Ushuaia, Argentina- 2 grade. In sfarsit, ceva cu adevarat racoros. Directia – sud in acest Pamant de Foc, unde nu vei avea nevoie de costum de baie, ci vei putea admira zapada, in ciuda numelui sau care evoca caldura.

Insulele Sandwich de Sud- 0 grade. Nu trebuie sa parasesti Europa pentru a gasi un loc racoros. Aici nu exista decat o statie meteo si o populatie impresionanta de albatrosi. Un pamant izolat, de la capatul pamantului, veritabile rezervatii naturale australe… Un loc privilegiat si pentru o multime de specii de pasari, cu o incredibila biodiversitate.

Antarctica – minus 14 grade. Daca simti ca nu ai cum sa rezisti pe canicula, directia in cele mai racoros loc de pe planeta- Antarctica. Nu poti ajunge chiar la Polul sud, dar Antarctica este un loc destul de satisfacator.