Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 7 cele mai frumoase fenomene naturale din lume

Atentie la ochi…trebuie sa descoperi fara a mai sta prea mult pe ganduri care sunt cele mai frumoase fenomene naturale…


Atentie la ochi…trebuie sa descoperi fara a mai sta prea mult pe ganduri care sunt cele mai frumoase fenomene naturale din lume de vizitat neaparat in urmatoarea vacanta.

De la eclipse de soare, la aurore boreale, iata sapte evenimente naturale spectaculoase si feerice de vazut macar o data in viata.

erupting_geyser_strokkur_geysericeland_680

Gheizere in forma de bule. Gheizerele intra in eruptie cu o forta incredibila. Dar daca ai sansa sa le vezi chiar inainte de eruptie, vei constata ca seamana ca bule de apa gigantice. In Islanda vei putea descoperi o multime de astfel de gheizere spectaculoase, cum ar fi faimosul gheizer Strokkur care intra in eruptie o data la 5-10 minute. Se pot admira si in Parcul National Yellowstone, dar si in Chile, Noua Zeelanda sau in Rusia.

sailing_stones_death_valley_california_us_680

Pietrele miscatoare. Nu crezi ca pietrele se pot misca? Viziteaza in acest caz Valea Mortilor din California, un loc in care pietrele se deplaseaza singure. Un mister care a fost deslusit- atunci cand se formeaza un strat fin de gheata si atunci cand aceasta se topeste, daca fenomenul mai este insotit si de o mica miscare, pietrele se vor deplasa. Un fenoment straniu care atrage o multime de lume.

saltstraumen_norway_680_0

Valtorile apei din Norvegia. Un spectacol uimitor care trebuie sa fie admirat neaparat. Saltstraumen din Norvegia este un loc in care sunt cei mai rapizi curenti de apa. Pot ajunge pana la 40 de km pe ora. Este si valtoarea sau turbionul cel mai puternic de pe planeta cu un diametru de 10 metri si cu o profunzime de 5 metri.

aurora_0

Aurorele boreale si australe. Cei care au vazut deja o aurora boreala stiu ca este un moment magic cu cele mai vii culori pe un cer nocturn. Partea de nord a Scandinaviei este cel mai bun loc unde se pot admira acestea. Se mai pot vedea si in Scotia. Cele australe se pot admira in Patagonia, in Australia sau in Antarctica.

solar_eclipse_680(1)

Eclipsele solare si lunare. Ultima a avut loc pe 20 martie 2015. Pentru a verifica cele mai bune locuri de unde se pot admira eclipsele trebuie sa consulti pagina NASA dedicata lor.

rainbow_eucalyptus_tree_australia_680

Arborii colorati. Eucaliptul curcubeu are un trunchi multicolor. Se poate admira in Indonezia, in Papua Noua Guinee sau Filipine.

nacreous_clouds_antarctica_680

Norii sidefii. Norii in nuante vii, sidfate, cu irizeuri sunt un spectacol creat la temperature foarte joase, deci in regiunile polare iarna in timpul apusului si rasaritului de soare. Nori constituiti nu numai din apa ci si din acid nitric si sulfuric.