Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 7 cele mai bune piete alimentare din lume

Calatoriile sunt ocazia ideala de a descoperi o cultura noua, o noua limba dar si cele mai noi obiceiuri alimentare……

By AncaP , in Topuri din lume , at July 10, 2015 Tags: , , , , , ,

Calatoriile sunt ocazia ideala de a descoperi o cultura noua, o noua limba dar si cele mai noi obiceiuri alimentare… pietele sunt un loc popular si convivial care reflecta toate traditiile culinare ale tarii. Care sunt pietele « must have » de descoperit? Iti propunem in acest articol o plimbare prin pietele alimentare emblematice din lume.

 la-boqueria-market-housetrip

Spania – Piata de la Boqueria. Este cea mai cunoscuta piata alimentara din Barcelona. Se poate recunoaste dupa poarta sa mare si dupa vitraliile sale colorate. Este si una din cele mai mari atractii din oras care atrage o multime de turisti. Si in ciuda frecventarii sale nu si-a pierdut deloc din farmecul sau autentic. Pesti si fructe de mare, dulciuri, condimente, fructe, legume…vei gasi aici de toate.

venise-italie-housetrip

Italia – Piata Campo de’Fiori. Fara indoiala este cea mai celebra piata de aici. Chiar daca numele sau inseamna camp de flori, aceasta nu ne propune flori ci un camp plin de produse proaspete precum fructe, legume, carne, pasari, peste si cereale. Este situata in mijlocul unor monumente istorice si este si ea un loc incarcat cu istorie.

Franta – Piata Aligre. Este una din cele mai ritmate piete de aici. Este conviviala si autentica, este un bazar mare situat in al 12-lea arondisment din capitala Frantei care propune alimente, dar si antichitati, mobilier si haine.

Finalanda- Kauppatori. O piata in aer liber din apropierea portului, un loc mut have din Helsinki. Vei gasi aici produse locale din Marele Nord precum heringi, somon, fructe si legume. Dar si piele de reni sau produse de artizanat lapon.

 tsukiji-housetrip

Japonia – Piata de pesti Tsukiji. Cea mai mare piata de pesti si fructe de mare din lume. Este foarte mare dar si foarte animata si atrage o multime de vizitatori si curiosi. Are un imens hangar cu peste 400 de specii de pesti, crustacee si molusti.

Thailanda- Piata plutitoare din Bangkok. Aici marfa este vanduta din barci din lemn deci poti face shopping pe apa. o piata animata si plina de culoare cu fructe, legume si suveniruri.

queen-victoria-market-housetrip

Australia – Queen Victoria Market. Este o piata din Melbourne pe 17hectare atat de mare incat are panouri cu indicatoare ca sa nu te pierzi.