Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 cele mai impresionante capitale din lume

Ai obosit sa tot mergi pe cararile batatorite de toata lumea? Trebuie sa descoperi in acest caz care sunt cele…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 8, 2015 Tags: , , , , , ,

Ai obosit sa tot mergi pe cararile batatorite de toata lumea? Trebuie sa descoperi in acest caz care sunt cele mai impresionante capitale, construite recent. Fiecare capitala are propria sa istorie, poveste una mai interesanta ca si cealalta.

brazilia

Braslia, Brazilia. Dupa doar 41 de luni de constructie, capitala si-a deschis portile publicului in anul 1960. Un pioner in materie de arhitectura moderna, cu parcuri spatioase, lacuri artificiale si bulevarduri largi, dupa viziunea futurista a lui Oscar Niemeyer. Multe elemente impresionante precum Catedrala Metropolitana Notre Dame mai atrag atentia inca.

nay

Nay Pyi Taw, Myanmar. In jungla montana  a tarii, noua capitala a Myanmar-ului, Nay Pyi Taw, ramane inca un mister. Se spune ca a fost conceputa in anul 2005 de un vechi lider de aici dupa sfaturile astrologului sau personal. Dar in ciuda autostrazii cu 6 cai, a imenselor statui si a palatelor sale extravagante nu prea este vizitata de turisti.

Abuja, Nigeria. Ce ai face intr-un tara desirata din cauza conflictelor religioase si etnice cu o capitala suprapopulata? Ai construi cu siguranta o capitala noua, moderna, pe un pamant neutru in mijlocul tarii. Noua capitala din Nigeria a fost inaugurata in anul 1991.

Azi este unul din orasele cele mai bogate si mai moderne de aici cu o multime de cladiri si locuri culte.

austra

Canberra, Australia. Capitala suburbana a Australiei se afla intre Sidney si Melbourne. Dar ramane in umbra celor doua mari orase si a fost aleasa capitala in anul 1908 pentru a se pune capat rivalitatii dintre ele.

Islamadad, Pakistan. Dupa declararea independentei in anul 1947 s-a decis sa se inaugureze si o noua capitala. De atunci orasul a devenit o metropola foarte moderna, bijuteria de aici fiind moscheea Shah Faisal.

astana

Astana, Kazakhstan. Frumoasa si fermecatoare, bizara si fascinanta, colosala si futurista… capitala se afla in vastele campii din Asia Centrala. A fost inaugurata oficial drept capitala in anul 1997 si este rezultatul banilor, petroluului si megalomaniei unui lider autoritar de aici. Cel mai frapant de aici este turnul de 97 de metri care are o bula imensa aurie care reprezinta mitul local potrivit caruia o pasare cloceste in fiecare an un ou de aur la arborele vietii.

Comments

comments