Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 orase irezistibile din Australia

Australia este o destinatie minunata, cea mai mare insula din lume, cu o multime de orase fermecatoare. Iata si dovada….

By AncaP , in Topuri din lume , at July 9, 2015 Tags: , , , , ,

Australia este o destinatie minunata, cea mai mare insula din lume, cu o multime de orase fermecatoare. Iata si dovada.

 shutterstock_118352728_opt

Sydney cel fotogenic. Este un oras portuar celebru fondat intr-unul din cele mai frumoase golfuri din lume. Un oras care a evoluat cu timpul si care a stiut cum sa imbine armonios patrimoniul cu modernitatea. Are un temperament foarte cool si o multime de activitati.

Melbourne cel dinamic. Mai in sud se afla capitala culturala de aici, unde sportivii, gurmanzii, cei care iubesc arta si cultura vor avea ce descoperi. Locuri insolite si unice, baruri si restaurante, dar si plaja St. Kilda.

Adélaïde cel fermecator. Un oras in apropiere de rezervatia naturala Kangaroo Island, un sanctuar pentru canguri, foci, ursi koala sau pelicani. Dar si un loc al artei, al literelor si al vinului. O metropola australiana cu un patrimoniu arhitectural istoric minunat.

Cairns cel exotic. Un oras turistic care a stiut cum sa isi pastreze intreg farmecul tropical. Un mediu minunat cu un relief acoprit de jungla si marea de corali.

shutterstock_65813647_opt

Coober Pedy cel subteran. Un sit important pentru extractia opalului si un loc cu un farmec aparte. Din cauza temperarurilor de peste 50 de grade locuitorii au creat aici refugii sub pamant.

Port Douglas cel relaxat. Este o statiune balneara relaxanta, fermecatoare si linistita unde te vei simti bine pe plajele de nisip alb sub cocotieri.

Hobart cel elegant. Bine ai venit in capitala Tazmaniei. Un sit cu o eleganta a secoluliui XIX, cu un aspect provincial plin de farmec. Aici vei putea descoperi si cele mai frumoase cartiere coloniale.

shutterstock_156973784_opt

Ballart, cel pretios. Unul din cele mai frumoase orase istorice de aici.

Brisbane, cel convivial. Un oras cu un urbanism estetic si modern, cu o vegetatie abundenta cu numeroase gardini botanice si parcuri dar si cu o viata culturala foarte densa.

Canberra, capitala. Mai putin important ca si Sydney sau Melbourne, in termeni de suprafata sau de locuitori capitala Australiei este insa un oras foarte interesant. Este si locul ideal pentru a invata mai multe despre Australia si de a te impregna cu o cultura ancestrala.