Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 10 monumente din lume “must see”

Este destul de greu sa rezumam cele mai frumoase monumente doar la un top 10, dar nu imposibil. Lista minunilor…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 28, 2015 Tags: , , , , ,

Este destul de greu sa rezumam cele mai frumoase monumente doar la un top 10, dar nu imposibil. Lista minunilor arhitecturale cuprinde mai multe constructii care intra in joc – case, muzee, palate, edificii religioase, etc.

prima

Iata deci care sunt monumentele de descoperit in urmatoarele vacante.

gugg

Muzeul Guggenheim, Spania. Un muzeu de arta moderna construit in anul 1997. Este o constructie uimitoare din piatra, sticla, apa si titan, deci una din cele mai emblematice constructii contemporane.

Potala Palace, Tibet. Cocotat in partea cea mai inalta a orasului Lhasa, Potala Palace este vechiul sediu al guvernului tibetan si resedinta de iarna a lui Dalai Lama. Are stilul traditional al templelor buddiste si este o constructie gigantica de 13 etaje cu mii de camere.

 alexandrina-natalia-pavlova---fotolia_20131108041703

Biblioteca Alexandrina, Egipt. Inaugurata in anul 200, Biblioteca Alexandrina este o initiativa Unesco. Este atat bilbioteca cat si centru cultural, o cladire uimitoare care permite egiptenilor sa faca o trecere de la vechi- piramide si alte comori ale trecutului, la cele mai noi constructii.

Sagrada Familia, Spania. Este cu siguranta una din cele mai frumoase biserici din lume. Imensitatea sa este atat excentrica cat si linistitoare.

 taj-mahal-jorg-hackemann---fotolia_20131108042143

Taj Mahal, India. Este o cladire mitica, aflata in Agra, pe malul raului Yamuna, un palat din marmura alba, o bijuterie arhitecturala. Un palat care imbina elemente islamice, iraniene, otomane si arabe, construit de imparatul Shah Jahan in memoria celei de-a doua sotii.

Moscheea Chah, Iran. Numita si Moscheea din Imam aceasta moschee a fost construita intre 1612-1630. Este o adevarata minune pentru ochi acoperita in intregime atat in interior cat si in exterior cu patratele de ceramica albastra si galben pal.

 palat

Palatul Iernii din Rusia. Aceasta cladire in nuante de pastel era resedinta de iarna a tarilor. Este un palat in stil baroc folosit acum pe post de muzeu Ermitaj cu cea mai mare colectie din lume de opere impresioniste.

Palatul Krak al Cavalerilor, Siria. Un castel fortificat datand din perioada cruciadelor. Este o veritabila minune, o cladire pitoreasca, cel mai frumos castel din lume.

 muzeu

Muzeul Oscar Niemeyer, Brazilia. Un savant amestec intre puritate si fantezie, inaugurat in anul 2002 cu o galerie principala in forma de ou gigantic situat deasupra unui bazin cu apa.

Bazilica Sfanta Sofia din Turcia. Este punctul de reper al orasului Istanbul cu minaretele sale in forma de racheta. Este o veche biserica ortodoxa transformata in moschee cu un dom lat de 31 de metri si inalt de 56.

Comments

comments