Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 lanturi muntoase impresionante

Planeta noastra este plina de peisaje magnifice, de la cele mai frumoase lacuri, la cele mai impresionante deserturi, pana la…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 21, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Planeta noastra este plina de peisaje magnifice, de la cele mai frumoase lacuri, la cele mai impresionante deserturi, pana la vulcanii maiestuosi sau cele mai impresionante lanturi muntoase. Alpii Japonezi, Masivul Ural sau Muntii Himalaya fac parte din lanturile muntoase impresionante de descoperit.  Daca adori muntii iata unde trebuie sa ajungi neaparat.

japonia

Alpii Japonezi. Ai auzit deja cu siguranta de Alpi. Dar dce ar fi sa ii explorezi si pe cei Jaoonezi? Alpii Japonezi traverseaza insula Honshu de la nord la sud. Aici vei descoperi si cateva statiuni de schi si varfuri care depasesc 300 de metri, cum ar fi Kita sau Hotaka.

Alpii. Sunt cei care se intind pe 8 tari europene, de la Franta la Italia, trecand prin Elvetia, Germania sau Monaco. Trebuie sa viziatezi si Dolomitii, intr-una din cele mai frumoase regiuni de aici.

atlas

Muntii Atlas. Masivul Atlas se intinde pe Maghreb, Tunisia, Maroc si Algeria. Punctul culminant se afla la Toubkal, care ajunge pana la 4150 metri. La mai putin de 80 de km de Marrakech se afla statiunea de schi Oukaimeden.

Cordilierii  Australieni. Singurul lant muntos de aici cu o multime de parcuri nationale si rezervatii naturale care se transforma in statiuni de schi la primul semn de zapada.

anzi

Anzii Cordilieri. Unul din cele mai mari lanturi muntoase care se intinde din Venezuela si pana in Argentina. 7100 de km de munti cu varful cel mai inalt de 7000 de metri.

Himalaya. Aici se afla si cel mai inalt varf  din lume – Everestul si paradisul celor care iubesc alpinismul.

hoggar

Hoggar. Uita de schi si ia niste rezerve de apa pentru a descoperi Hoggar, un masiv din partea de vest a desertului Sahara, in Algeria.

Masivul Ural. Frontiera naturala dintre Europa si Asia care se intinde pe mai mult de 2000 de km. O varietate de peisaje minunate.

pirineii

Pirineii. Intre Spania si Franta se afla Pirineii cu peisaje magnifice vara si iarna. Varful Aneto, lacul Aumar sai valea Ordesa sunt must see.

Muntii Stancosi. Munti care se intind in Statele Unite si Canada pe o lungime de 4800 de metri. Aici poti descoperi si celebra statiune Aspen in Colorado.