Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 insule magnifice pentru vacanta de vara

Inca mai esti in cautare de inspiratie pentru vacanta de vara? Iata care sunt cele 10 insule sublime pe care…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 23, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Inca mai esti in cautare de inspiratie pentru vacanta de vara? Iata care sunt cele 10 insule sublime pe care trebuie neaparat sa ajungi.

sardinia

Sardinia. Sardinia este o insula din Marea Mediterana cu peisaje magnifice, cu fructe de mare fabuloase iar pentru iubitorii de cultura cu resturi uimitoare si ciudate ale culturii nuraghi. Sa nu uitam nici de ruine ale civilizatiei romane sau  carthagineze.

Sicilia. Cea mai mare insula din Mediterana este un savant amestec intre temple grecesti, biserici si palate baroce normande. Istorie, un climat bland, peisaje antice, o bucatarie savuroasa… o destinatie de vis.

mallorca

Mallorca. Cea mai mare insula din Baleare te asteapta cu un litoral minunat, cu lantul de munti Serra de Tramuntana, cu podgorii, cu peisaje spectaculoase si hotele rurale.

Ibiza. Insula alba este celebra pentru coastele sale magnifice, pentru elegantele sale hoteluri si cluburile sale de renume  mondial. Aici sunt si cele mai frumoase plaje – Cala Jondal sau Cala D’Hort cu o panorama asupra unei stanci in forma de vulcan- Es Vedra.

lanza

Lanzarote. O destinatie sic unde te vei putea plimba cu bicicleta, vei putea degusta vinul local sau sa faci surf.

Corfu. Una din cele mai verzi destinatii grecesti, dar si una din cele mai rurale si  linistite cu un peisaj presarat cu mii de maslini.

Tenerife. O coasta suprinzatoare, departe de turismul de masa, cu un pamant fertil si varfuri de munti abrupte care se pied printre nori.

malta

Malta. Insula Malta este incojurata de cea mai cristalina apa de un albastru deschis minunat. Dar are si o densitate importanta de situri istorice cu temple unice, cu catacombe romane si satucuri medievale.

Creta. O insula foarte mare, aproape ca o tara denumita si « Megalonisos », insula cea mare. Plajele din nord sunt lungi si nisipoase in timp ce restul din sud sunt mici si mai intime. Dar Creta nu inseamna doar plaje ci si capele decorate in secolele 14 si 15, palatele si orasele in ruina ale civilizatiei minoice dar si plimbari magnifice pe inaltimile sale.

minorca

Menorca. O insula idilica cu o apa stralucitoare si in nuante de turcoaz.

 

 

Comments

comments