Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai vizitate cimitire din Europa

In general, sa mergi intr-un cimitir este un lucru destul de dureros. Dar un cimitir poate insa sa reprezinte si…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 27, 2015 Tags: , , , , ,

In general, sa mergi intr-un cimitir este un lucru destul de dureros. Dar un cimitir poate insa sa reprezinte si un obiectiv turistic destul de interesant de descoperit in timpul unei vacante. Si asta deoarece sunt si locuri pline de istorie, cu o atmosfera calma, poetica uneori.

prima

In locurile celebre precum Le Père Lachaise din Paris, se pot gasi mormintele  foarte frumoase ale unor celebritati care sunt ornate cu flori intreg anul. Iata insa care sunt cimitirele de descoperit in Europa.

colleville

Cimitirul american din Coleville-sur-mer, Normandia. Situat in apropiere de plaja Omaha Beach, acest cimitir militar atrage un million de vizitatori in fiecare an. A servit drept decor in multe filme, precum « Saving Private Ryan ».

Cimitirul Le Père Lachaise din Paris. Este cel mai mare din capitala franceza dar si unul din cel mai celebru deoarece o multime de vedete se odihnesc aici. Lista este lunga- Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, etc.

viena

Cimitirul Central, Zentralfriedhof, Viena. Este un veritabil loc plin de spiritualitate  pentru cei care iubesc muzica clasica care il pot vizita pentru a aduce un omagiu lui Beethoven, Schubert, Brahms sau Strauss.

Catacombele din Roma. Aceste catacombe au fost construite in secolul 2 inainte de Chirstos, au fost distruse apoi reconstruite si sunt locul unde crestinii isi ingropau mortii. Nu mai este folosit dar kilometrii sai de tunele mai sunt plini de spiritualitate.

londra

Cimitirul Highgate, din Londra. Se afla in cartierul londonez cu acelasi nume si din anii ’70 circula anumite zvonuri cu privire la vampirul Highgate si alte fenomene supranaturale. Aici se odihnesc printre aleile marginite cu flori si copaci Marx si Dickens.

Cimitirul Sudfriedhof din Leipzig. Este un cimitir care se articuleaza in jurul monumentului Bataliei Natiunilor. Este un memoru adus razoiului dar si un cimitir gradina.

montparnasse_fotolia_marcos81_20140207100416

Cimitirul Montparnasse, Paris. Un cimitir care a fost construit in anul 1842 unde se afla Charles Baudelaire, Sartre si Simone De Beauvoir.

Cimitirul Monumental Staglieno. Este un veritabil muzeu in aer liber cu diferite parti – evreiesti, protestante sau englezesti.

prague-juif_fotolia_mario-veder_20140207100532

Vechiul cimitir evreiesc din Praga. Este cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa. A fost construit in secolul 12 in cartierul Josefov din partea veche a orasului.

Cimitirul protesant din Roma. Este un loc linistit din inima Romei unde chiparosii seculari si vegetatia inconjoara mormintele.