Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase gari din lume

Atunci cand iei trenul sa ajungi undeva, de obicei decorul nu prea te intereseaza.  Garile din lumea intreg sunt insa…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 18, 2015 Tags: , , , , , , ,

Atunci cand iei trenul sa ajungi undeva, de obicei decorul nu prea te intereseaza.  Garile din lumea intreg sunt insa adevarate bijuterii arhitecturale. Iata care sunt cele mai frumoase dintre ele.

anvers-p990._sources

Gara Anvers- Central, Belgia. Situata in Piata Reine Astrid, aceasta gara a fost construita intre anii 1895-1905. Este pe locul patru conform Newsweek atunci cand vine vorba despre cele mai frumoase gari din lume.

kanazawa-station-p990._sources

Gara Kanazawa, Japonia. O gara care a fost inaugurata in 1898 si care onoreaza modernitatea gratie imensului sau dom de sticla cu reflexii infinite si portalului sau cu o inaltime de 14 metri.

Gara St. Pancras, Anglia. Cu fatada sa intr-un stil neogotic, gara St. Pancras are o statura impozanta si o arhitectura victoriana cu care epateaza. A servit drept decor pentru Batman Begins.

chhatrapatishivaji-p990._sources

Gara Chhatrapati Shivaji, India. O gara opulenta, un exemplu prfect de imbinarea stilului neogotic victorian cu cel indian. Stilul terminalului ne duce cu gandul la Evul Mediu italian in timp ce domul de piatra este tipic pentru palatele traditianale indiene.

Gara Haydarpasa, Turcia. Situata in partea asiatica a orasului Istanbul, pe malul Bosforului, aceasta gara are un stil neo-renascentist. Fatada are un acoperis din lemn acoperit cu ardezie si un imens orologiu in stil baroc. Aceasta gara este emblematica pentru Turcia si va deveni un obiectiv turistic.

dunedin-p990._sources

Gara Dunedin, Noua Zeelanda. Aceasta gara are o arhitectura remarcabila in care originalitatea si finetea sunt cuvintele de ordine. A fost construita la inceputul secolului XX si impune respect si distinctie.

Gara Limoges- Bénédectins, Franta. O gara inaugurata inca din anul 1856 si  o capodopera a arhitecturii eclectice regionaliste. Este un simbol al orasului iar estetica sa duce cu gandul la stilul Art nouveau tardiv.

kualalumpur-p990._sources

Gara Kuala Lumpur, Malaiezia. Amestecand stilurile orientale si occidentale, aceasta gara malaieziana are o arhitectura unica.

Gara Madrid- Atocha, Spania. Este o gara cu aluri de sera si cea mai mare gara din Spania. Are peste 7000 de plante din 400 de specii diferite. Gradina garii place tuturor datorita stilului sau tropical si minimalist.

flindersstreet-p990._sources

Gara Flinders Street, Australia. Este gara centrala din Melbourne care leaga Mebourne de periferia sa si care este frecventata de peste 110000 de calatori in fiecare saptamana. Stilul sau este inspirat din Renasterea franceza, avand un dom central urias si un turn cu orologiu.