Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase faruri din lume

Mici sau mari, delicate sau nu, bine montate sau nu, farurile se inalta cu mandrie in cele patru colturi ale…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 13, 2015 Tags: , , , , , , ,

Mici sau mari, delicate sau nu, bine montate sau nu, farurile se inalta cu mandrie in cele patru colturi ale lumii. Sunt garantia securitatii navelor din intreaga lume si nu sunt mereu doar gri, urate si lipsite de interes.

Farurile sunt de o soliditate impresionanta. In ciuda furtunilor au reusit sa stea in picioare si sa ii ghideze pe marinari.

cordouan-p990._sources

Farul Cordouan, Franta. In picioare inca din anul 1584, este cel mai vechi far din Franta inca in activitate. Are o inaltime de 68 de metri si este al doilea far ca marime din lume.

Sturgeon Bay, Wisconsin, Statele Unite. Este vopsit in rosu si este plasat intr-un peisaj calm de un albastru minunat al orasului Sturgeon Bay.

tourlitis-p990._sources

Farul Tourlitis, Grecia. Se afla in mijlocul Marii Egee. Are deci o pozitie impresionanta. Impresioneaza si prin pozitia sa solitara si minimalista. Este si primul far automatizat deci nu are niciun paznic.

Farul Green Point, Africa de Sud. Este primul far construit in Africa de Sud. Farul are o inaltime de 16 metri si se ridica la 20 de metri desupra nivelului oceanului.

Farul South Stack, Tara Galilor. Aflat pe Insula Anglesey, acest far este accesibil printr-un drum de 400 de scari inconjurat de stanci masive si de formatiuni spectaculoase.

dondra-p990._sources

Farul Dondra, Sri Lanka. Aflat in extremitatea sud a tarii Sri Lanka, acest far este unul din cel mai mare din Asia de sud-est. Construit in timpul colonizarii englezesti, acest far se inalta maiestuos dintre palmieri.

Farul Petit Minou, Franta. Un far care indica drumul pentru cei care vor sa ajunga la Brest. Se afla in fata fortului Petit Minou, in comunitatea Plouzané.

santamarta-p990._sources

Farul Santa Marta, Portugalia. Inca in activitate, acest far mai mult pe post de atractie turistica must have. Din anul 2007 este si centru cultural unde au loc expozitii despre faruri si centre de documentare.

Farul St. Joseph North Pier, Michigan, Statele Unite. Un far superb care se schimba la fata iarna cand valurile se sparg de el si il ingheata.

 kjeungskjaer-p990._sources

Farul Kjeungkjaer, Norvegia. Un far accesibil doar de pe vapor fara paznic dar deschis celor mai curiosi dintre voi.

 

Comments

comments