Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase drumuri

In vacanta nu trebuie sa descoperi doar cele mai frumoase destinatii turistice, ci si cele mai frumoase drumuri.  Iata 10…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 19, 2015 Tags: , , , , ,

In vacanta nu trebuie sa descoperi doar cele mai frumoase destinatii turistice, ci si cele mai frumoase drumuri.  Iata 10 dintre ele.

lehmanali-p990._sources

Leh- Manali Highway, India. Cu cei 480 de km ai sai, aceasta ruta leaga doua orase din partea de nord a Indiei, Leh si Manali. Unele locuri de aici ajung pana la 550 metri altitudine, deci este pe locul doi atunci cand vorbim despre cele mai inalte rute.

tianmen-p990._sources

Drumul din Muntele Tianmen, Hunan, China. Cu o lungime de 11 km, acest drum isi propulseaaza vizitatorii la o inaltime de 1200 km. Cu 99 de viraje este drumul sinuos care ajunge pana la Muntele Tianmen.

Ruta 66, Statele Unite. Un drum mitic, lung de 3 670 km care traverseaza 8 state americane, de la Illinois pana in California. Traverseaza desertul si ofera cele mai uimitoare panorame.

atlanticroad-p990._sources

Atlantic Road, Norvegia. Acest drum de 8, 3 km este cel care leaga comunele Eide si Averøy. Este construit pe mai multe insule si recifi si ofera o priveliste magnifica asupra marii.

keys-p990._sources

Ruta Keys, Florida, Statele Unite. Un drum care survoleaza un arhipelag cu insule de corali care se intinde pe 177 km si care ar 42 de poduri. Iti va permite sa te scufunzi in albastrul minunat al Golfului Mexicului fara sa faci baie insa.

guoliang-p990._sources

Drumul Tunelului Guoliang, China. Acest tunel este un drum periculos aflat in munti in provincia Henan. Cei care nu se tem de faleze si de vid si cauta peisaje iesite din comun trebuie sa il viziteze.

Great Ocean Road, Australia. Este un drum lung cu plaje desertice, cu faleze si cu prcuri nationale. Aici se afla si falezele suprinzatoare numite cei 12 apostoli.

chapman-p990._sources

Muntele Chapman’s Peak, Cape Town, Africa de Sud. Un drum lung de doar 10 km intre Hout Bay si Noordheek care ofera o panorama splendida asupra enormelor faleze de granit si asupra coastei.

Icefields Parkway, Alberta, Canada. 250 de km de drum o pura splendoare, cu munti, cu lacuri, paduri si aproape 100 de ghetari. In imprejurimi se afla si lacul Louise, ghetarul Columbia si cascada Sunwapta.

California State Route 1. Un drum lung de 882 km care trece in apropiere de muntele Big Sur si care ofera o priveliste minunata asupra coastei. Pe drum vei putea admira plaje de vis, golfuri salbatice si locuri pentru surf.

 

 

Comments

comments