Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase calatorii cu trenul

Trenul este una din cele mai practice mijloace de transport pentru a descoperi o tara. Sa vedem care sunt cele…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 31, 2015 Tags: , , , , ,

Trenul este una din cele mai practice mijloace de transport pentru a descoperi o tara. Sa vedem care sunt cele mai frumoase calatorii pentru  care trebuie sa iti iei bilet.

 jacobit-p990._sources

Trenul Jacobit, Scotia. Fanii seriei “Harry Potter”vor fi incantati cu sigurata sa afle ca pot urca la bordul trenului Jacobit, trenul ce a servit drept decor in celebrul film. Poti traversa cu el prin cele mai frumoase peisaje din Scotia. Un tren cu aluri magice.

Flåmsbana, Norvegia. La o altitudine de 865 de metri si pe o intindere de putin peste 20 de km se intinde Flåmsbana, o veritabila bijuterie in materie de inginerie. Foarte sinuoasa, aceasta linie ferata trece prin 20 de tunele.

transsiberien-p990._sources

Transsiberianul, Rusia. Intr-un savuros amestec dintre Orient si Occident, Transsiberianul este cel mai lung traseu de tren din lume, un traseu care leaga Moscova de Vladivostok intr-o saptamana. Peisajele forestiere din Rusia apoi desertice ale Siberiei se succed pentru a lasa apoi loc peisajului de stepa din Mongolia.

orient-express-p990._sources

Orient Expres, Europa. Nu este vorba despre adevaratul Orient Expres din anul 1883. dar poti urca la bordul trenului Venice Simplon Orient Expres care te va ajuta sa traversezi Europa intr-un sejur fermecator cu un decor luxos parca de pe alte vremuri.

 hiram-bingham-p990._sources

Belmond Hiram Bingham, Peru. Este trenul care leaga Cuzco de Aguas Calientes, satul care se afla la picioarele celebrului sit Machu Picchu. Este numit asa in onoarea celui care a descoperit citadela incasa si este un tren luxos care isi duce turistii intr-o calatorie in afara timpului.

Darjeeling Himalayan Railway, India. Un tren clasat in patrimoniul  Unesco care travereseaza cele mai magnifice peisaje.

viejo-expreso-patagonico-p990._sources

Viejo Expreso Patagonico, Argentina. Un tren care parcurge 402 km intre Esquiel si Ingeniero Jacobacci, cu cele mai fabuloase peisaje ale Anzilor chilieni si din Patagonia.

Rocky Mountaineer, Canada. Mergi in cucerirea Vestului intr-o calatorie uimitoare in inima muntilor Stancosi. Vei putea admira varfurile splendide ale muntilor Alberta apoi cei din Columbia Britanica.

p1000842_scale

El Chepe, Mexic. Unicul ren de calatori care leaga Statele Chihuahua si Sinaloa care ofra o experienta de neuitat.

White Pass si Yukon Route, Canada. O ruta deschisa in anul 10901 care a fost explorata mai intai de pionieri, de mineri si de catrei cei care cautau aur. Acum este luata cu asalt de turistii avizi de peisaje fabuloase si de istorie.