Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Cele mai frumoase poteci de descoperit

Poteci pentru excursii sau drumetii sunt peste tot in lume. Dar cele mai spectaculoase la care visezi deja de ceva…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 29, 2015 Tags: , , , , , , , , ,

Poteci pentru excursii sau drumetii sunt peste tot in lume. Dar cele mai spectaculoase la care visezi deja de ceva vreme nu sunt chiar oriunde. Iata care sunt cele mai frumoase poteci de descoperit.

 larapinta-p990._sources

Pista Larapinta, Australia. Pista Larapinta se intinde pe vastele regiuni din centrul Australiei. Falezele sale rosii si crestele sale abrupte se imbina cu cele mai calme oaze. Pe jos dureaa cam doua saptamani sa o parcurgi.

Pista Salt Missions. In secolul 15 calugarii Franciscani au stabilit o retea de posturi religioase in valea bogata in sare numita Salinas. Azi, ruinele din piatra rosie sunt cele care marginesc pista Salt Missions, o poteca inca necunoscuta din parcurile nationale americane.

saolourenco-p990._sources

Poteca de pe falezele São Lourenço, Madeira., Portugalia. Aceasta poteca este « garnisita » cu frumoasele conuri ale vulcanilor, cu creste inguste si cu stanci grandioase. O poteca magnifica in nuante de verde, de galben si de rosu dar si putin cam periculoasa.

Campul de lavanda din Provence, Franta. Partea de sus a regiunii Provence este celebra pentru campurile sale de lavanda cat vezi cu ochii ce au drept fundal maiestuosii Alpi. O plimbare se impune pe aici pentru a simti miresmele imbatatoare ale lavandei.

tsitsit-p990._sources

Pista Tsitsikamma, Africa de Sud. Este o pista lunga de 64 de km care se intinde printre grotele de granit si  pasajele inverzite  ale cursurilor de apa. Numeroase rauri tasnesc din muntii de un verde inchis al coastei meridionale.

Valea Grand Rift, Kenya. Lunga de 60 de km si adanca de 1800 de metri, Grand Rift este o vale adanca, gigantica din mijlocul Kenyiei. Este presarata cu lacuri si cu vulcani si ofera atat peisaje desertice cat si o flora si fauna extrem de bogata.

northumpqua-p990._sources

Poteca North Umpqua, Oregon, Statele Unite. O poteca magnifica incepand de la 1829 metri altitudine care se intinde de-a lungul raului  North Umpqua, lunga de 127 de km si care traverseaza paduri seculare cu arbori cu trunchiuri uscate si parauri scaldate in lumina.

Valea Glen Affric, Scotia. Aceasta vale are o fauna extrem de bogata, salbatica, cu o multime de cursuri de apa si coaste verzi. Pentru a explora aceasta magnifica vale ai de ales intre 15 poteci.

Comments

comments