Topul celor mai frumoase monumente artificiale

Photo of author

By AncaP

Menirea omenirii sau dorinta sa este sa lase o amprenta durabila peste tot. Si inca din Antichitate omul  a depus in construirea monumentelor, statuilor sau a palatelor dorintele sale de a fi nemuritor. Cel mai adesea, rezultatele au fost extrem de spectaculoase. Iata cateva exemple.

eifelTurnul Eiffel, Franta. La inaugurarea sa din 1889, Turnul Eiffel era structura artificiala cea mai mare din lume. Azi este cea mai frumoasa. De la inaltimea sa privelistea asupra Parisului si a Senei este fabuloasa.

Taj Mahal. La Agra, in India se afla cel mai grandios mausoleu din lume. Taj Mahal este un palat din marmura cu un dom central gigantic, care ajunge pana la 170 de metri. Un monument somptuos atat la interior car si la exterior.

Colosseumul, Roma. Este cel mai mare amfiteatru din istorie. Era locul unde se bateau gladiatorii, unde vanatorii dadeau drumul animaleor feroce si unde spectacole mitice aveau loc. Azi este o atractie turistica majora.

Marea Piramida din Gizeh. Este singura minune a lumii care a ramas in picioare. Mormantul lui Kheops inca mai este plin de mister. Cum au reusit egiptienii sa construiasca in anul 2560 inaintea erei noastre un mormant atat de durabil?

zidMarele Zid Chinezesc din China. Cu o lungime de aproape 6500 de km, a fost construit contra invaziilor straine. Se intinde de la Shanhaiguan la Lop Nur si se spune ca este vizibil din spatiu.

Angkor Vat. In Cambodgia se afla cel mai intins sit religios din lume. O colectie de temple care se intinde pe 200 de hectare cu cele mai detaliate sculpturi.

Machu Picchu. In anul 1911 a fost descoperita Cetatea pierduta a incasilor iar azi aceste ruine mistice atrag turisti din lumea intreaga.

Statuia Libertatii. Un cadou al Frantei pentru America. Cu o inaltime de 92 de metri este prima imagine pe care o vad numerosii imigranti care vin sa traiasca visul american.

Disney World, Florida. Am putea spune ca Disney World este un oras modern el insusi. Un oras plin de atractii de 120 de metri patrati. Aici sunt numeroase parcuri tematice, acvatice, hoteluri elaborate, un sistem de transport elaborat si este un locul la care multi copii din lume viseaza.