Top cinci alimente care iti fac rau

Photo of author

By AncaP

Din necunostinta de cauza avem obiceiul sa consumam alimente pe care le consideram sanatoase. Exista o serie de produse alimentare care se dovedesc a fi nefaste pentru sanatate, care pot avea consecinte nefaste pe termen lung. Iata care sunt acele alimente care iti fac rau.

orez

Orezul brun

Chiar daca este considerat un aliment sanatos, orezul brun se dovedeste a fi nefast. Recent s-a descoperit faptul ca orezul brun are o compozitie ce favorizeaza absorbtia unor substante extrem de nocive precum arsenicul. Orezul brun nu trebuie eliminat complet din alimentatie, este de ajuns sa limitezi consumul acestuia si sa il amesteci cu alte cereale precum susanul sau orzul.

Sucurile de fructe industriale

Nu mai consuma sucuri de fructe industriale, consuma doar sucuri facute in casa. Avem tendinta sa cumparam sucuri de fructe pline de edulcoranti. In ciuda continutului bogat de Vitamina C, corpul nostru este dezechilibrat din cauza absentei zaharului si prezentei edulcorantilor. Acest dezechilibru poate provoca o crestere in greutate si sa ne « incurajeze » organismul sa stocheze glucoza sub forma de grasime abdominala.

alimente

Mancarea  picanta

Adori mancarea picanta? Trebuie sa stii ca nu ar trebui sa abuzezi de aceasta. De fiecare data cand o consumi vei spori nivelul de aciditate al stomacului si risti sa iti iriti peretii intestinelor, sa suferi de dureri abdominale si balonare. Mancarea picanta se poate consuma din cand in cand pentru a spori activitatea cardiaca si pentru a reduce nivelul de glucoza din sange insa in cantitati moderate.

ulei

Uleiurile

Chiar daca sunt extrase din alimente naturale, uleiurile industriale contin ingrediente nocive pentru sanatate precum ftalatii. Acesti compusi fac parte dintr-un trio nociv si este suspectat pentru faptul ca provoaca tulburari endocriniene.

Fructele de mare

In general acestea se cumpara la kilogram si le preferam pe cele de marime mai mare in locul celor de marime mai mica. Vei observa ca acestea au un gust mai bun. Mare greseala. Te sfatuim sa alegi fructele de mare de marime mai mica deoarece aceasta inca nu au fost impregnate cu substantele toxice aflate in apa. Alege pesti si fructe de mare salbatici, mult mai buni pentru sanatate.