Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 8 monumente istorice pe care trebuie sa le vezi neaparat

Din Iordania in China, trecand prin Insula Pastilor, iata un top opt al monumentelor istorice pe care trebuie sa le…

By AncaP , in Interesant , at June 16, 2015 Tags: , , , , , ,

Din Iordania in China, trecand prin Insula Pastilor, iata un top opt al monumentelor istorice pe care trebuie sa le vezi neaparat.

angkor

Templul Angkor Vat, Cambodgia

Capodopera arhitecturii khmere, Angkor este cel mai mare, cel mai cunoscut, cel mai maiestuos templu din lume. Simbol al Cambodgiei (figureaza pe drapelul tarii), acest monument a necesitat o armata de 300 000 de muncitori si de 6000 de elefanti pentru a fi construit.

Colosseum, Roma, Italia

Simbolul Romei, cunoscut de o lume intreaga. Acest amfiteatru putea gazdui pe vremuri pana la 50 000 de persoane venite sa asiste la luptele gladiatorilor sau ale animalelor salbatice.

taj mahal

Taj Mahal, Agra, India

Acest palat a fost construit in onoarea unei printese…Taj Mahal este palatul la care viseaza orice fetita: marmura alba, pietre pretioase, gradini inflorite. Acest palat va scoate cu siguranta romanticul din tine.

Machu Pichhu, Peru

Vechea cetate este un oras sacru, o capodopera arhitecturala. Ruinele orasului Machu Pichhu sunt cele mai stravechi, cele mai frumoase dar si cele mai stravechi situri din intreaga lume.

egipt

Piramidele din Giza, Egipt

Piramidele lui Kheops, Khephren, Mykerinos si Sfinxul care le supravegheaza sunt niste minunatii arhitecturale care ne uimesc prin frumusetea lor de 4500 de ani. Pentru a admira aceste monumente impresionante, alege drept urmatoare destinatie de vacanta Egiptul.

Statuile Moai de pe Insula Pastelui

Pe aceasta insula izolata din Pacific sunt aliniate 887 statui monumentale si enigmatice, moai. Majoritatea din acestea sunt intoarse cu fata spre interiorul insulei. Inca nu se stie cu exactitate de ce Rapanui, poporul indigen de pe insula a decis sa construiasca aceste statui uriase pe una din cele mai izolate insule din lume.

petra

Petra, Iordania

Acest loc magic este un loc magnific din Orientul Apropiat. Inca locuit de beduini, aceasta cetate este pe jumatate construita, pe jumatate sculptata. Trebuie neaparat sa mergi sa o vezi cu ochii tai.

Marele zid chinezesc

Marele zid chinezesc are o suprafata de 6700km. Poti vizita mai multe tronsoane ale acestei opere militare gigantice: Badaling cea mai turistica, Mutianyu, cea mai salbatica sau Simatai, cea mai autentica.