Thursday, September 21, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 destinatii mediteraneene must have

In aceasta vara vrei sa te bucuri de soare in cele mai frumoase destinatii? Iata o selectie cu cele mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at June 22, 2015 Tags: , , , , , , ,

In aceasta vara vrei sa te bucuri de soare in cele mai frumoase destinatii? Iata o selectie cu cele mai frumoase destinatii mediteraneene de descoperit.

cadiz

Mediterana este o destinatie preferata de foarte multi turisti. Si putem intelege repede de ce. Are plaje cu nisip fin, un soare torid si numeroase orase, statiuni balneare si peisaje pentru toate gusturile. Cu alte cuvinte, este destinatia perfecta pentru vara

Cadix, Spania. Este una din cele mai frumoase cosmoploite provincii din Andaluzia, din intreaga Spanie chiar. De pe plaja sa principala vei putea admira cladirile sale colorate si catedrala sa cu un dom galben. Te vei putea pierde pe stradutele sale stramte pavate si te vei putea impregna cu istoria orasului.

cinque

Cinque Terre, Italia. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore, cele « cinci pamanturi » sau mai degraba satucuri de pe Riviera italiana se arunca in mediterana de la inaltimea falezelor din Liguria. Un mod de viata foarte relaxat, plaje frumoase si satucuri din teracota.

Palma, Spania.  Balearele si Spania in general, au fost si sunt o destinatie foarte apreciata de catre turistii in cautare de plaje si de soare. Vei gasi aici statiuni balneare, satucuri traditionale de pescari. Dar si peisaje de tara, cu regiuni viticole si cu masline.

Dubrovnik, Croatia. Acest oras fortificat, este un veritabil labirint de stradute din marmura si de arhitectura baroca. Aici vei gasi numeroase insule si plaje de explorat. Poti lua si un teleferic ca sa urci muntii si sa admiri apele de un albastru electric si peisajul idilic.

algarve

Algarve, Portugalia. 300 de zile de soare pe an. Cele mai bune feluri de mancare si cei mai primitori oameni. Plaje aurii inconjurate de stanci de calcar. Coasta de sud a Portugaliei este magnifica si are multe comori ascunse.

coasta

Coasta Adriatica- Muntenegru. Plajele de aici fac din aceasta destinatie una din cele mai in voga din Europa. Poti vizita orasul Kotor, sa te urci pe fortificatii sau sa petreci o zi la plaja admirand un vechi stat de pescari transformat in hotel de lux- Sveti Stefan.

Creta, Grecia. Este cea mai mare insula greceasca dar si cea mai apreciata. O insula eclectica cu plaje frumoase si munti incredibili. Vei gasi aici orase cu un farmec venetian – Hania sau orase in care vei putea admira ruine, precum Heraklion.

coasta ioniana

Coasta Ioniana- Albania. Marea de un albastru turcoaz si magnifcile peisaje de munte fac din ruta de coasta cuprinsa intre Vlore si Saranda un must- fara sa vorbim despre numeroasele plaje.

Comments

comments