Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 cele mai indepartate destinatii turistice din lume

Stii care este cea mai nordica destinatie turistica din lume? Capitalele din cel mai indepartat nord sau sud? Pamantul locuit…

By AncaP , in Topuri din lume , at June 28, 2015 Tags: , , , , ,

Stii care este cea mai nordica destinatie turistica din lume? Capitalele din cel mai indepartat nord sau sud? Pamantul locuit cel mai indepartat din lume? Iata care sunt cele mai indepartate destinatii turistice din lume de descoperit.

Cea mai indepartata insula din lume este insula Kaffeklubben. Aceasta se afla in partea de nord-est a Groenlandei, la 37 de km in est in largul Capului Morris Jesup. Are o lungime de aproximativ 1 km.

Ny-Ålesund

Orasul cel mai nordic de pe planeta este Ny-Ålesund din Norvegia, Svalbard. Dar totusi, cel mai indepartat oras locuit in nord este in Canada si se numeste Alert.

Orasele cele mai sudice pe pamant sunt Puerto Williams din Chile, Ushuaia din Argentina. Dar locul cel mai meridional care este si locuit se numeste Puerto Toro din Chile.

Reykjavik

Capitalele. Capitala cea mai nordica este Reykjavik in Islanda in timp ce capitala cea mai sudica este Wellington, in Insula Nordului din Noua Zeelanda.

Punctele extreme. Cel mai inalt unct din lume este Muntele Everest in lantul Himalaya, intre Nepal si China. In schimb, cel mai jos loc din lume si deci si cel mai in centru se afla la fosa Challenger pe fundul foselor Marianelor.

Cea mai inalta capitala este La Paz, care ajunge la o altitudine de 3650 de metri.

Cele mai izolate locuri. Cea mai izolata insula nelocuita este insula Bouvet care se afla in apropiere de Antarctica, in sudul Oceanului Atlantic. Cel mai indepartat loc este in regiunea Xinjiang, in desertul Dzoosotoyoon Elisen.

Tristan_da_Cunha

Arhipelagul locuit cel mai indepartat din lume este Tristan da Cunha, la 2418 km fata de insula Sfanta Elena si la 2800 de km fata de Cape Town din Africa de Sud. Insula Gouch, cea mai meridionala insula din acest arhipelag este la 1845 km departare fata de insula Bouvet.

El_Alto

Altitudinea. Cel mai inalt sat loucuit este satul Kyber, la 4200 metri altitudine, in valea Spiti, India, in timp ce orasul cel mai inalt din lume cu peste 100.000 de locuitori este El Alto, in Bolivia. Cea mai inalta capitala din lume este La Paz.