Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 orase inghitite de ape

De-a lungul intregului an visezi la acel moment in care vei evada din cotidian, vei scapa de rutina si obiceiurile…

By AncaP , in Ciudat Interesant , at June 6, 2015 Tags: , , , , , , , ,

De-a lungul intregului an visezi la acel moment in care vei evada din cotidian, vei scapa de rutina si obiceiurile monotone si vei descoperi acele locuri pe care le admiri in cartile postale. Am facut pentru tine un top al unor locuri minunate, inghitite de ape, care merita sa fie vizitate macar o data in viata.

palat

Palatul Cleopatrei

Pe coasta Alexandriei, in Egipt, se afla palatul Cleopatrei. Un cutremur produs in urma cu 1500 de ani a provocat scufundarea totala a ruinelor palatului. Arheologii sustin ca au gasit, in acelasi loc, templul lui Isis, mormantul Cleopatrei si chiar un muzeu vechi.

port

Port Royal

Scufundat in urma unui puternic cutremur, Port Royal era pe vremuri sediul guvernului britanic din Jamaica. Supranumit “orasul viciilor”, Port Royal era locul de intalnire al piratilor si prostituatelor. Un cutremur de pamant, petrecut in anul 1692 a pus capat tuturor acestor activitati vicioase ucigand peste 2000 de locuitori. Acest oras inghitit de ape este plin de comori arheologice pe care exploratorii continua sa le descopere.

dwarka

Dwarka, golful Cambay

In India, ruinele acestui oras, considerat multa vreme mitologic, au fost descoperite in anul 2000. Istoria spune ca Krishna avea un oras compus din peste 70.000 de palate, facute din aur, argint si alte metale pretioase. Legenda spune ca, in urma mortii Krishnei, orasul s-a scufundat complet. Acesta din urma este vechi, de aproximativ 9000 de ani.

piramida

Piramidele lui Yonaguni – Jima

Acest monument scufundat in largul coastelor japoneze este o adevarata bataie de cap pentru experti. In timp ce unii sustin ca este vorba de o ocurenta naturala, altii sustin ca este vorba despre o opera umana atat de precisa pare aceasta constructie. Piramida culmineaza la 76m si se pare ca a fost construita in urma cu 10 000 de ani i.Ch.

leu

Orasul Leului, Lacul Quiandao, China

Este cunoscut drept cel mai spectaculos oras subacvatic din lume, pur si simplu o minune. Este construit in partea de Est a dinastiei Han si se intinde pe o suprafata mare, pe care ar incapea fara probleme 62 de terenuri de fotbal.

Ce parere ai despre aceste orase inghitite de ape, adevarate minuni?