Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 locuri incredibile de vizitat inainte de a implini 30 de ani

Sa calatoresti de tanar este un lucru extrem de important in masura in care iti ofera o idee cu privire…

By AncaP , in Sfaturi Topuri din lume , at June 25, 2015 Tags: , , , , ,

Sa calatoresti de tanar este un lucru extrem de important in masura in care iti ofera o idee cu privire la lumea care te inconjoara. Calatorind de tanar vei reusi sa te descoperi pe tine insuti, inainte de a lua unele decizii mai importante precum casatoria sau un loc de munca.

Departe de destinatiile clasice, selectia de atractii turistice pe care ti-o propunem te va face sa descoperi lumea altfel, sub o latura spirituala.

salar'

Salar de Uyuni, Bolivia. Este cea mai larga intindere de sare din lume. Aflata la o altitudine de 3658 de metri, Salar de Uyuni, cu cei 10582 metri patrati reprezinta desertul de sare cel mai imens de pe planeta.

Half_Dome10

Half Dome, California. Sa te cateri pe varful acestui munte nu iti va lua decat o zi de drumetie. Dar, odata ajuns aici, vei vedea ca merita sa te afli in varful unui munte din California. Un sit de care nu trebuie sa te privezi.

Piramidele lui Kheops. Oare cine nu ar vrea sa mearga sa vada singura minune a lumii care mai exista inca? Construita de peste 4500 de ani in Egipt, marea piramida a lui Gizeh, mormantul faraonului Kheops este cea mai veche minune din lume. Este si unul din cele mai studiate si mai observate monumente din lume.

namibia

Sossusvlei, Namibia. De indata ce vei ajunge in acest desert, in vastele sale dune, te vei simti ca si un mic fir de nisip. Este o veritabila mare de nisip care s-a format datorita marilor dune de nisip. Este prezenta aici si o slaba vegetatie stropita de raul Tsauchab. Este un sit turistic din Namibia care este vizitat de cei mai multi turisti in fiecare an.

ParoTaktsang

Taktsang sau cuibul tigrului, Bhutan. In sudul Asiei, mai precis in Regatul Bhutan, se tine cocotata pe o faleza la 3120 metri altitudine, una din cele mai celebre manastiri buddiste din Regat, Taktshang. Este un sit care si-a primit numele datorita unei legende care spune ca un calugar, Padmasambha, a ajuns aici pentru a medita pe spatele unui tigru zburator. Manastirea are sapte temple iar cei care urca aici pot veni cu ajutorul cataratului sau pe jos. Este si unul din cele mai spectaculoase obiective turistice din lume. In plus, grandoarea sa ne duce cu gandul la un alt obiectiv turistiv minunat – manastirea Simonopetra de pe muntele Athos.

Te-ai hotarat unde vei calatori?