Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 cele mai spectaculoase carnavaluri din lume

Sa inceapa fiesta! De la balul mascat din Venetia, in ritm de samba pe strazile din Rio, iata un top…

By AncaP , in Interesant , at June 13, 2015 Tags: , , , , , ,

Sa inceapa fiesta! De la balul mascat din Venetia, in ritm de samba pe strazile din Rio, iata un top al celor mai spectaculoase carnavaluri din lume.

carnaval

1. Carnavalul de la Venetia, Italia – 1-14 Februarie

Carnevale Venezia deschide sezonul festiv cu stil. Scoate-ti costumul de la naftalina, pune-ti masca si participa la unul din cele mai extravagante din Europa. Tinute colorate, chipuri din portelan pictat, costume extravagante, din dantela sau pretioase…toate acestea formeaza un ansamblu colorat pe strazile Venetiei. Centrul distractiei este Piata San Marco, loc in care turistii si localnicii se distreaza pe cinste.

2. Carnavalul de la Viareggio, Italia – 3 Februarie – 3 Martie

Alaturi de Carnavalul de la Venetia, Carnavalul de la Viareggio este unul din cele mai mari si mai spectaculoase carnavaluri din Italia. Aceasta statiune balneara toscana, extrem de linistita de obicei, gazduieste un milion de spectatori veniti din lumea intreaga pentru a vedea defilarea carurilor gigantice care masoara pana la 20m inaltime, caruri ce reprezinta dragoni ce scuipa foc sau oameni politici.

carnavall

3. Carnavalul din Santa Cruz, Tenerife – 6-17 Februarie

Carnavalul din Santa Cruz Tenerife atrage, anual, o jumatate de milion de vizitatori. Santa Cruz isi schimba total aspectul pe timpul carnavalului, strazile se umplu de care foarte frumos colorate, de dansatori in costume extravagante, in culori tipatoare. Acestia au miscari pur si simplu ametitoare pe ritmurile muzicii spaniole.

4. Carnavalul de la Rio – 9-12 Februarie

Carnavalul de la Rio reprezinta cea mai mare si cea mai celebra sarbatoare de pe planeta. Un tot unitar, exuberant, de culoare, dans si muzica. Costumele sunt complexe, nimic nu este lasat la voia intamplarii, folosindu-se materiale variate precum piele, materiale colorate cu o textura fluida, matase. Fara sa uitam de nelipsitele pene.

5. Carnavalul de la Binche, Belgia – 10-12 Februarie

Artisti costumati in clovni, porecliti les Gilles, purtand masti ciudate din ceara, pantofi din lemn si bastoane pentru a alunga spiritele rele deflileaza an de an pe strazile din Binche, Belgia. Acesti Gilles atrunca portocale in spectatori. Pe strazi pot defila pana la 1000 de Gilles, toti fiind originari din Binche. Este un carnaval vechi ce de organizeaza inca din secolul XIV.