Top 14 cele mai ciudate si inedite festivaluri din lume

Photo of author

By AncaP

Daca te-ai saturat de toate festivalurile clasice, cele de muzica sau cele mult prea banale, de aceeasi ambianta mereu si mereu, nu intra in panica. Exista si alte festivaluri care merita sa fie descoperite.

imagini

14. Sarbatoarea Gemenilor si a tripletilor, Franta
In fiecare an, gemeni, tripleti si nu numai, din intreaga lume se intalnesc aici in Franta la Pleucadeuc in Bretania. Vei vedea dublu sau triplu dupa caz, doarece se imbraca toti la fel.

13. Festivalul sculpturilor in gheata, Harbin, China
Orasul Harbin are o cultura strans legata de zapada si de gheata iar temperaturile scad aici pana la minus 40 de grade. Este logic sa se organizeze aici un festival al sculpturilor in gheata.

12. Faerieworlds, Statele Unite
Un festival al muzicii si al artei care se tine la Oregon in fiecare an, dar se invarte in jurul temei zanelor, folclorului si legendelor.

brot

11. Brot und Spiele, Germania
In august, in cel mai vechi oras din Germania, Treves, se tine in fiecare an un festival care reconstituie istoria romana a orasului si unde se tin lupte cu gladiatorii in amfiteatre.

alien

10. Alien Fest, Statele Unite
Daca ajungi la Roswell la sfarsitul lunii iunie, vei risca sa ai unele suprize deoarece se organizeaza aici celebrul incident de la Roswell. Te vei intalni deci cu oameni dar si animale costumati in extraterestri

9. Tomatina, Spania
La Bunol, in luna august se celebreaza Sfantul Patron al orasului timp de o saptamana iar festivalul se incheie cu o batalie gigant cu rosii.

8. Cheese Rolling, Anglia
Un festival nebun in care se coboara un deal alergand dupa o branza de sapte livre. O traditie de peste 200 de ani.

forsale

7. Cananbis Cup, Tarile de Jos
Un festival care are loc logic la Amsterdam. Un festival cu foarte multi adepti….

6. Konaki Sumo, Japonia
O traditie de peste 400 de ani unde trebuie ca lumea sa se roage pentru sanatatea bebelusilor, facandu-i sa tipe, deoarece un bebelus care tipa este un bebelus sanatos.

5. Festivalul Krakelingen, Belgia
Aici se sarbatoreste la sfarsitul lunii februarie incheierea iernii.

holi
4. Holi Festival, Festivalul Culorilor, India
In februarie- martie se sarbatoreste primavara si fertilitatea arucandu-se pigmenti de culoare pe fata. Fiecare culoare are semnificatia sa.

3. Festivalul namolului din Coreea de Sud
Un festival in care promoveaza namolul cosmetic care se produce aici.

near death

2. Near Death festival, Spania
Un festival unde se sarbatoreste reintoarcerea la viata. Este un festival la care participa persoane care au avut o experienta iminenta a morti.

1.Burning Man, Statele Unite
Un festival de referinta pentru toti utopistii. Un festival cu aluri de miscari hippie si pentru piromani.